Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har DNA-profil

Politiet i Kristiansand har sikret seg DNA-profilen av gjerningsmannen fra dobbeltdrapet i Baneheia 19. mai. Nå vil de sjekke spyttet til personer som er i søkelyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har sikret seg gode biologiske funn som ikke stammer fra letemannskapene.

- Vi er veldig sikker på at det analyserte materialet stammer fra morderen, sier kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet i ettermiddag.

Politiet i Kristiansand har i dag satt i gang undersøkelser av personer som fremdeles befinner seg i deres søkelys. Det blir tatt prøver av spytt fra slimhinna i munnhulen - ikke blodprøver. Det er tidligere tatt blodprøver av 38 personer, som nå er sjekket ut av saken. Dette er polititjenestemenn, redningsmannskaper og familen til de to drepte jentene.

Pedersen vil ikke ikke si hvor mange personer som nå skal avgi spyttprøve. - Det jeg kan si, er at det dreier seg om personer som har et noe uklart alibi for drapstidspunktet, personer som vitner mener å ha sett i nærheten av åstedet på det aktuelle tidspunktet, sier Pedersen.

Politiet vil ta inn folk puljevis for å avgi spyttprøver.

Pedersen har tidligere sagt til Dagbladet at en DNA-profil som kan knyttes til gjerningsmannen, vil være til stor hjelp for politiet.

- Hvis vi er heldige, så kan dette gjøre tingene enklere for oss, sier Pedersen.

- Hvis det biologiske materialet tilhører gjerningsmannen, så vil det være et viktig hjelpemiddel med tanke på å oppklare saken. Vi har under hele etterforskningen vært svært opptatt av å få svar på om vi har et biologisk materiale, sier Pedersen.

Det blir understreket at DNA-sporet vil være fullstendig verdiløst inntil man finner personen som har genkoden som ble funnet i Baneheia på stedet politiet omtaler som «det sentrale åstedet».