Politiet har en rekke nye opplysninger i Maddie-saken

- Vi har ferske og substansielle beviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): - Vi har ferske og substansielle beviser, sier etterforskningsleder Andy Redwood til avisa The Observer.

Metropolitan Police - som er det formelle navnet på Sctoland Yard - slipper i morgen sine nye funn samtidig på store TV-stasjoner i Tyskland, Nederland og Storbritannia.

Maddies foreldre - det skotske legeekteparet Kate og Gerry McCann - kommer til å delta på BBC Crimewatch i morgen kveld, og skal onsdag være med i det tyske søsterprogrammet «Aktenzeichen XY» - med millionpublikum på stasjonen ZDF. 

40 000 numre Etter at britisk politi i november 2011 - etter press fra statsminister David Cameron - overtok etterforskningen fra sine portugisiske kolleger, har tonen i saken vært iskald mellom de to landene.

Nå forklarer etterforskningsleder Redwood at hans folk foreløpig har gjennomgått 40 000 telefonnummer og andre detaljer i saken, og slik skaffet seg et bilde av all aktivitet med mobiltelefoner i det tidsrommet hvor Maddie forsvant fra familiens ferieleilighet:

- Vi har aldri hatt et så fullstendig bilde av situasjonen som i dag, hevder Redwood og vil slett ikke utelukke at et gjennombrudd kan være nært forestående. 

To tyskere Etterforskerne skal ha sirklet inn 41 personer som i timene før og etter forsvinningen befant seg i umiddelbar nærhet av ferieanlegget i Praia da Luz. Men først og fremst skal de være interessert i å få kontakt med to tysktalende menn som var i området og som til nå har vært mer eller mindre oversett i saken. 

Redwood bebuder at han vil vise nye fantombilder på tv i morgen. Han ønsker foreløpig ikke å avsløre hvilken rolle de to skal ha spilt. 

Men Observer hevder at en ny polititeori går ut på at Maddie ble offer for innbruddstjuver som ikke ante at hun befant seg i leiligheten da de slo til. 

Innbruddstjuver Hvorfor de i så fall tok med seg den fire år gamle jenta - og hva som skjedde med henne etterpå - er mysterier som ekteparet McCann gjennom seks år ikke har gitt opp å få et svar på.

Etter en nærmest parodisk etterforskning - der også Kate (45) og Gerry McCann (44) på et tidspunkt var mistenkte - ble saken etter 14 måneder henlagt.

Maddies foreldre har flere ganger vært angrepet i mediene med urimelige beskyldninger om at de utnytter tragedien til å profilere seg selv - eller sågar til å slå mynt på saken.  

Gir aldri opp Kate og Gerry McCann har aldri gitt opp håpet om at Maddie fortsatt lever - og at de en dag får datteren tilbake.

- Vi nekter å tenke på at Madeleine kan være død, så lenge det ikke finnes klare beviser for at dette er tilfelle, sier Gerry McCann i TV-programmet.