Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har endelig kontroll over storbrann på Sunnmøre: - For tidlig å si om fyrverkeri er årsaken

24 branner herjet området i natt.

21 EVAKUERT: Slik så gressbrannen på Valderøya natt til første nyttårsdag ut sett fra Ålesund. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
21 EVAKUERT: Slik så gressbrannen på Valderøya natt til første nyttårsdag ut sett fra Ålesund. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drøyt 20 personer ble evakuert på grunn av en kraftig brann i terrenget på Valderøya utenfor Ålesund natt til 1. januar.

Nå bekrefter politiet overfor Dagbladet at den kraftige brannen er under kontroll, etter ei svært hektisk natt - med stor innsats fra både brannfolk, politiet og sivilforsvaret.

- Vi har kontroll over brannen. Politiet har forlatt stedet, og sivilforsvaret har vakt i området nå, sier operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

- Hva er årsaken til brannen på Valderøya?

- Det er det alt for tidlig å si. Om det er fyrverkeri har jeg ingen formening om, sier Reite.

Brannen på Valderøya startet på sørsiden av øya og beveget seg over toppen av øya. Ifølge NTB var det beboere ved Skaret og Måsemyrane som ble evakuert.

Evakuert Politiet opplyste litt over klokka to at 21 personer var evakuert og at kommunen åpnet en skole for å gi de evakuerte tak over hodet.

Både ordføreren og politiet var da på stedet. Klokka 0320 opplyste politeit at brannen var under kontroll og at brannvesenet drev etterslukking.

STORBRANN: Det brant i natt kraftig i terrenget på Valderøya utenfor Ålesund. Foto: Eskild Flydal/Sunnmørsposten / NTB scanpix
STORBRANN: Det brant i natt kraftig i terrenget på Valderøya utenfor Ålesund. Foto: Eskild Flydal/Sunnmørsposten / NTB scanpix Vis mer

Men en time senere gjorde vinden at brannen blusset opp igjen. Politiet ba da Sivilforsvaret om bistand, mens de evakuerte fant seg alternativ overnatting.

Ingen boliger ble skadd i brannen.

24 branner Totalt har det vært 24 små eller store branner i distriktet. Flere av brannene er knyttet til bruk av fyrverkeri, men det er for tidlig å si om det også var årsaken til storbrannen på Valderøya. Det var tørt i gresset og vind i området i natt. Politiet sa i natt at «det brant overalt».

Det brant i natt også i bygningene til Sula rutelag i Mauseidvåg.

- Der var det åpne flammer og full fyr, men nå skal alt være slukket, sa operasjonsleder Per Åge Ferstad i i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB i natt.

Der var det ting som tydet på at brannen kan ha startet i en container utenfor bygget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media