Politiet har et klart hovedspor etter gullsmedranet

Og det peker mot Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sverige er et hovedspor nå. Vi startet med en bred tilnærming, men etter hvert ble sporet som gikk i retning av Sverige sterkere og sterkere. Vår hovedteori er at vi har med et svensk miljø å gjøre. Som en følge av det har vi innledet et meget tett samarbeid med svenske politimyndigheter, sier leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, politiinspektør Einar Aas, til NTB.

Hektisk fase Aas sier at politiet nå er inne i en hektisk fase av etterforskningen.

- Vi er nødt til å holde kortene tett til brystet. Vi har gjort betydelige tekniske og taktiske funn som er veldig verdifulle og har fremdrift i etterforskningen, sier han. Fire personer deltok i ranet av gullsmedforretningen Sheikh Enterprises i 12-tiden lørdag. Ranerne kom kjørende i en bil, og tre av dem løp inn i forretningen.

Der slo de i stykker glassmontere med brekkjern og tømte innholdet i en stor bag. Ranerne avfyrte skudd under ranet, og politiet har funnet to tomhylser. Ingen personer ble skadd.

- Alle ran er ille for dem som blir utsatt for det, men åpenbar bruk av tyngre våpen er noe vi ikke har sett på mange år. Utover det tror jeg ikke jeg vil sette noen etikett på ranet, sier politiinspektøren.

DNA-funn Etter å ha utført ranet, løp gjerningsmennene ut og forsvant i en svart Audi som kort tid etter ble satt i brann og forlatt i Heimdalsgata 500-600 meter fra forretningen.

Politiet har funnet deler av klærne til ranerne i bilvraket. Aas har betegnet de kriminaltekniske funnene i bilen som interessante.

(NTB)

MANGE FUNN: Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. 
FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
MANGE FUNN: Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer