Politiet har få spor

Politiet etterlyser vitner etter at en 23 år gammel mann døde natt til mandag etter å ha blitt stukket med kniv i Oslo sentrum. Politiet har svært få spor i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen ble funnet ved en tilfeldighet av en politipatrulje i Nordahl Bruns gate like før klokken 1 natt til mandag.

Han var ikke ved bevissthet og ble kjørt til Ullevål universitetssykehus hvor han døde kort tid etter.

Funnet på gata

Politiet etterforsker saken som drap og sperret av funnstedet natt til mandag. Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

- Mannen ble funnet liggende ved fortauet utenfor Nordahl Bruns gate 22, bak Blitz-huset. Foreløpig har vi ingen indikasjoner på hva som er skjedd med ham, utover at han er blitt stukket med kniv eller lignende gjenstand, sier vaktleder Roger Hjertø i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vet foreløpig ikke når selve knivstikkingen skal ha funnet sted. Det var heller ingen i nærheten da mannen ble funnet.

To avhørt

- Mannen ble jo funnet ganske tidlig på natten, så vi har håp om at noen har sett eller hørt noe som kan ha betydning for saken, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

En person skal ha sett en bil i tidsrommet da mannen ble funnet. Også et annet vitne skal ha sett bilen, da den rygget fra funnstedet. Begge vitnene ble avhørt natt til mandag, men politiet er usikre på om observasjonene har betydning for etterforskningen.

- Teknikere har undersøkt stedet, men har ikke funnet spor av betydning, sier Hjertø.

Varsler pårørende

Politiet arbeidet mandag morgen med å varsle 23-åringens pårørende og ville ikke gå ut med den dødes identitet før de var sikre på at alle pårørende hadde fått beskjed.

- Vi håper å komme i kontakt med flere som kan ha sett noe, men vi har ligget lavt så lenge 23-åringens pårørende ikke har vært varslet, sier Hjertø.

23-åringen er bosatt i Oslo, og skal være registrert i politiets arkiver, uten at han omtales som en «kjenning» av politiet.

Manglende spor gir politiet lite å gå på i forhold til eventuelle motiver for drapet.

- Vi vil fortsette med taktisk etterforskning utover dagen, sier Hjertø.

(NTB-Trygve Mellvang)