Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Emilie Meng (17) drept i Danmark:

Politiet har fått 250 nye tips etter at Emilie (17) ble funnet drept

Men står fortsatt uten mistenkte i drapssaken.

DREPT: 17 år gamle Emile Meng ble funnet drept jula. Hun hadde da vært savnet siden i sommer. 
DREPT: 17 år gamle Emile Meng ble funnet drept jula. Hun hadde da vært savnet siden i sommer.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
JULAFTEN: Dansk politi bekreftet at det var Emilie Meng fra Korsør som ble fundet død i et vann ved Borup i Køge på julaften. 17-åringen hadde vært savnet siden 10. juli.
Foto: Scanpix Danmark / NTB scanpix
JULAFTEN: Dansk politi bekreftet at det var Emilie Meng fra Korsør som ble fundet død i et vann ved Borup i Køge på julaften. 17-åringen hadde vært savnet siden 10. juli. Foto: Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): 17 år gamle Emile Meng ble funnet drept i et vann ved Borup i Køge i Danmark julaften.

17-åringen hadde da vært savnet i over et halvt år, etter at hun aldri kom hjem til foreldrene i Korsør etter å ha vært ute med venner, den 10. juli i fjor.

Jenta ble funnet i et område der det normalt ikke ferdes så mange, ifølge politiet, som tidligere har opplyst at liket hadde ligget lenge i sjøen, og at de allerede etter de første rettsmedisinske undersøkelsene kunne fastslå at jenta var blitt drept.

Venter på obduksjon

Etterforskningsleder Søren Ravn Nilsen forteller Dagbladet at den endelige obduksjonen fortsatt ikke er klar, og at politiet av den grunn foreløpig ikke går ut med flere detaljer rundt drapet.

- Det er ingen tvil om at hun ble drept, men vi vil ikke kunne si noe mer om dødsårsak før obduksjonen foreligger, sier Ravn Nielsen.

BISATT I GÅR: I går ble den 17 år gamle jenta bisatt i Korsør kirke.  Foto: Rene Lind / Scanpix Danmark / NTB scanpix
BISATT I GÅR: I går ble den 17 år gamle jenta bisatt i Korsør kirke.  Foto: Rene Lind / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

Han forteller at det fortsatt er snakk om «uker før de rettsmedisinske undersøkelsene vil være ferdige».

250 nye tips

Etter at Meng ble funnet har politiet mottat svært mange tips i saken, ifølge etterforskningslederen.

Det er snakk om over 250 henvendelser som inngår i etterforskningen, opplyser han.

- Men vi har fortsatt ingen mistenkte i saken. Det er en lang rekke undersøkelser igang, men disse vil vi ikke kunne utdype nå av hensyn til etterforskningen, sier Ravn Nielsen.

Hvit varebil

Flere danske medier har skrevet at politiet har etterlyst en hvit varebil som skal ha blitt observert i Korsør-området den natta Meng forsvant. Til dette, sier Ravn Nielsen:

- Om den har noe med saken å gjøre kan vi ikke si noe om.

- Har dere kommet i kontakt med sjåføren?

- Dette er en bil som skal ha blitt sett forskjellige steder, men det er mange forskjellige biler som har blitt sett, og detaljene rundt dette må vi få komme tilbake til.

Prioritert sak

ETTERFORSKER: Politiet har satt av store ressurser til etterforskningen av drapet, opplyser etterforskningsleder Søren Ravn Nielsen overfor Dagbladet.
Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiet har satt av store ressurser til etterforskningen av drapet, opplyser etterforskningsleder Søren Ravn Nielsen overfor Dagbladet. Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

Hvorvidt politiet har en teori om gjerningspersonen er mann eller kvinne, vil han heller ikke svare på nå.

- Det eneste vi kan si er at vi etterforsker saken som et drap. Saken er høyt prioritert hos oss, og det er satt av betydelige ressurser til å oppklare saken og forhåpentligvis finne gjerningspersonen.

- Hva er de siste sikre sporene etter Meng?

- Dette er også noe vi ikke kan si noe om, men vi undersøker saken, blant annet i Korsør og på funnsted, sier etterforskeren.

Bisatt

Emilie Meng ble i går bisatt i Skt. Povls Kirke i Korsør, hvor hun pleide å synge i kirkekoret hver eneste søndag, skriver danske DR.

Hun skulle møtt i nettopp denne kirka klokka 09.30 den søndagen hun ble meldt savnet, men 17-åringen dukket aldri opp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling