Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har fått inn flere tips om mistenkelige biler

Politiet jobber fortløpende med å følge opp tips fra publikum

SISTE SPOR: Her er et bilde tatt over barnehagen der de siste sporene av den savnede 16-åringen ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SISTE SPOR: Her er et bilde tatt over barnehagen der de siste sporene av den savnede 16-åringen ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det er nå snart tre døgn siden foreldrene til Sigrid slo alarm, da hun ikke hadde kommet hjem til avtalt tid etter å ha vært på besøk hos en venninne.

Politiet forteller at de har fått inn mange tips fra publikum, men ingen som har ført til noe gjennombrudd i saken ennå.

- Folk ringer inn alt fra observasjoner om mistenkelige biler, mistenkelige personer, gjenstander og tips på hvor de mener at man kan finne noen. Vi vurderer dem fortløpende, og prøver å sjekke ut og følge opp det vi får inn, sier innsatsleder Torgeir Brenden.

Han forteller at folk også har levert inn gjenstander til politiet, men etter det han kjenner til er det kun den ene sokken som er levert inn til analyse.

- Det er et sterkt og godt engasjement rundt saken, og det setter vi pris på, sier Brenden.

Etterlyser bilfører Politiet ber føreren av en bil som ble observert ved Østensjø barnehage i Låveveien cirka klokka 00.15 natt til søndag om å melde seg.

SAVNET:
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Bilen skal ha stått parkert med lysene på, og har kjørt bortover Låveveien i retning Håkon Tveters vei. Det var en forbipasserende som så bilen, men han så verken bilfarge eller type.

Brenden forteller at de i morgen skal søke i nye områder.

- Vi søker vidt og bredt for å snu hver stein som vi kan, vi søker fremdeles etter en levende jente, sier Brenden.  Han sier at han ikke nå kan si hvor lenge søket vil holde på, fordi at det er en fortløpende vurdering.

Brenden understreker at selv om søket i skogsområdet ikke foregår i natt, så er alt av politi i området klar over saken, og holder øynene åpne når de er ute og patruljerer.

Etter en lang dag med søk etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) uten funn som kan knyttes til forsvinningen, innkaller nå Røde Kors mannskaper fra Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Telemark, Vestfold, Hedmark og Oppland til leteaksjonen i morgen.

-  Vi gjør det for å få flest mulig folk til å bistå, mye tyder på at det er et stort område som skal gjennomsøkes i morgen, sier Marius Vigen Andersen fra Røde Kors.

Tidlig ut Røde Kors sitt mannskap går inn under det politiet beskriver som profesjonelle i leteaksjonen. Andersen forteller at de vil ha inn så mange som de kan få.

INNSATSLEDER: Innsatsleder Torgeir Brenden sier at de skal fortsette søket i morgen. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet
INNSATSLEDER: Innsatsleder Torgeir Brenden sier at de skal fortsette søket i morgen. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet Vis mer

Søkeområdet for i morgen er ikke ennå klart.

- Jeg vet at politiet sitter og jobber med en plan, men det er ikke klart når vi får vite det. Vi satser på å få folk ut i søk tidlig i morgen, rundt klokka 7, da vil våre ledere være på plass i god tid før det, slik at de kan legge en plan, sier Andersen.

Han forteller at regnet gjør at det er glattere for de som søker ute, men ikke er noe stort problem for de som søker på bakken.

- Vi leter med åpent sinn både lokalt og i området her både sent i dag og i morgentimene i morgen.

Folkehjelpen har også kalt inn flere letemannskaper til i morgen.

En sokk Kort tid etter at Sigrid forsvant ble hennes mobiltelefon, sko og en av hennes sokker funnet ved en barnehage på Østensjø, rundt 300 meter fra stedet der Sigrid bor.

Under søket i skogsområdene rundt har letemannskapene funnet en annen sokk, som ligner på den som ble funnet ved barnehagen. Denne sokken er nå sendt inn til analyse, for å kunne bekrefte eller avkrefte at den tilhører 16-åringen.

I dag har rundt 700 frivillige deltatt i søket etter Sigrid, det er ikke ennå kjent hvor eller når eventuelle møter for frivillige skal være i morgen.

En pressekonferanse tidligere i dag fortalte politiet at de nå etterforsker forsvinningen som en kriminalsak.

- På bakgrunn av den tiden som har gått, to og et halvt døgn, frykter vi at det har skjedd noe kriminelt med Sigrid. Derfor jobber vi med dette som en krimsak, men håper at vi tar feil, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

RØDE KORS:
En gruppe fra Norges Røde Kors deltok i leteaksjonen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne i skogen rundt Skullerudstua i dag. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
RØDE KORS: En gruppe fra Norges Røde Kors deltok i leteaksjonen etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne i skogen rundt Skullerudstua i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media