Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet

Politiet har fått inn hundre tips etter drapet på Sunniva (13)

Avhører siktet 17-åring på nytt i formiddag.

DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug på Jæren natt til mandag i forrige uke. Foto: Privat
DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug på Jæren natt til mandag i forrige uke. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Politiet gjennomfører i dag nye avhør av 17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i forrige uke. Han har nektet å forklare seg i de to siste avhørene etter at han ble fengslet i to uker på tirsdag i forrige uke.

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt i Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer

Samtidig har politiet etterforsket saken for fullt. De har spesielt etterlyst tips og vitneobservasjoner i saken.

100 tips

- Vi har så langt fått inn om lag 100 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i en pressemelding.

- Politiet har vært, og er fortsatt, interessert i tips fra publikum i forbindelse med drapet på Varhaug. Vitneobservasjoner og andre opplysninger kan bidra til å belyse etterforskningen, sier han.

GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet
GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet Vis mer

Ifølge politiet er det gjennomført om lag 50 vitneavhør, og det gjenstår flere. På fredag opplyste politiet at de hadde fått omkring 80 tips og gjennomført 40 avhør.

- Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan være interessant for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vært i kontakt med. Det kan være på bakgrunn av ny informasjon i etterforskningen eller tips, forklarer Dahl.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Politiet ber om tips på e-post: [email protected] eller på telefon 51 89 94 27.

De varsler samtidig at de vil oppdatere pressen etter avhørene av 17-åringen i dag.

MINNESTED: Lokalsamfunnet søker fortsatt svar om hva som skjedde da Sunniva Ødegård ble drept på Varhaug. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
MINNESTED: Lokalsamfunnet søker fortsatt svar om hva som skjedde da Sunniva Ødegård ble drept på Varhaug. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

De siste bevegelsene

Den siktede 17-åringen har tidligere forklart at han var på stedet der Sunniva ble funnet drept natt til mandag i forrige uke, men nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Politiet har vært svært sparsommelige med opplysninger om hva som skjedde med Sunniva og hva de vet om drapssaken. I avhørene i dag vil de presse 17-åringen med funn de har gjort så langt i etterforskningen.

I går opplyste politiet at Sunniva hadde forlatt huset til en venn klokka 22.15 på kvelden 29. juli. Hun ble funnet drept omkring 150 meter fra sitt eget hjem 03.09 natt til mandag. Politiet har nå en omfattende jobb med å kartlegge nøyaktig hva som skjedde på de 294 minuttene imellom.

Den raskeste ruta fra vennen Sunniva var på besøk hos og hjem er på 800 meter og tar omkring ti minutter. Vennens bolig ligger omkring 200 meter fra siktedes hjem.

Politiet har ennå ikke svart på om de har sikre observasjoner av siktede eller fornærmede fra overvåkningskameraer eller om de har klart å spore telefonene deres.