- Politiet har fått klarsignal til å bruke Forsvaret

Skal ha bedt om å få bruke Heimevernet, Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen.

- VURDERER FORTLØPENDE: Politidirektør Odd Reidar Humlegård, ifølge NRK. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- VURDERER FORTLØPENDE: Politidirektør Odd Reidar Humlegård, ifølge NRK. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen godkjente fredag kveld politiets anmodning om å bruke ressurser fra Forsvaret til å håndtere trusselsituasjonen mot Norge, ifølge NRK.

Regjeringen har dermed godkjent at politiet kan disponere bevæpnede soldater ved behov, melder kanalen.

- Politidirektoratet har sendt flere bistandsanmodninger til Forsvaret i kveld. Alle anmodningene er godkjent av Justis- og beredskapsdepartementet og av Forsvarsdepartementet, sier seniorrådgiver Wemunn Aabø i Politidirektoratet.

Ifølge kanalen har Politidirektoratet blant annet bedt om å få bruke Heimevernets styrker.

Etter det NRK erfarer, ber politiet også om å få bruke Forsvarets spesialstyrker, herunder Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen.

Bistandsanmodningen gjelder etter det kanalen erfarer også bruk av soldater fra Hans Majestet Kongens Garde, men dette vil ikke Politidirektoratet bekrefte.

Tidligere har politiet fått grønt lys for økt helikopterberedskap fra Forsvaret.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier til NRK at det ennå ikke er aktuelt å sette inn militære styrker, men at dette er noe de vurderer fortløpende. Foreløpig vil soldater bli brukt til vakthold, eller objektsikting av samfunnskritisk infrastruktur.

- Nå er det formelle i orden. Det er for å forberede en mulig kapasitetsøkning, men det er ikke aktuelt å rulle den ut nå. Med dette på plass, står vi nå på en høyere beredskapsfot enn vi har gjort noen gang tidligere, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer