Politiet har fått ny våpeninstruks

Kortere responstid og bedre beredskap.

BEVÆPNET:  Ny instruks skal sørge for bedre responstid og beredskap. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEVÆPNET: Ny instruks skal sørge for bedre responstid og beredskap. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har fått en ny våpeninstruks til bruk når tjenestemennene ikke er midlertidig bevæpnet. Operasjonslederne får nå ansvaret som politimesterne hadde tidligere.

Flytter ansvaret - Den primære bevæpningskompetansen i akutte situasjoner gis til operasjonsledere i politiet. Dette vil bidra til kortere responstid og bedre beredskap, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Instruksen viderefører gjeldende bestemmelser om muligheten for midlertidig bevæpning i særskilte tilfeller. Departementet varsler at de vil sende et forslag til endring i politiloven på høring for å tydeliggjøre hjemmelsgrunnlaget for midlertidig bevæpning.

Realitetsendringer Den nye våpeninstruksen er i hovedsak en videreføring og tydeliggjøring av gjeldende rett, men innebærer også enkelte realitetsendringer, ifølge Justisdepartementet.

Våpeninstruksen skal også sikre det departementet mener er en mer hensiktsmessig arbeidsdeling mellom Justis- og beredskapsdepartementet og Politidirektoratet.

Krever godkjenninger Heretter skal Politidirektoratet som hovedregel godkjenne våpen og ammunisjon til bruk i politiet. Ny ammunisjon med vesentlig andre egenskaper enn tidligere godkjent skal allikevel fortsatt godkjennes av departementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.