FERDIG ETTERFORSKET:  Den drapssiktede politimannen under en rekonstruksjon på Breviksbrua. Nå har Vestfold-politiet oversendt saken til statsadvokaten. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
FERDIG ETTERFORSKET: Den drapssiktede politimannen under en rekonstruksjon på Breviksbrua. Nå har Vestfold-politiet oversendt saken til statsadvokaten. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.Vis mer

- Politiet har fått svar på alle spørsmål

Statsadvokaten har fått saken mot drapssiktet politimann på Stathelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har fått svar på alle spørsmål vi har stilt, og har et grundig og godt grunnlag for den innstillingen som i dag er overlevert Vestfold og Telemark statsadvokatembeter, sier politiadvokat Lise Dalhaug til Dagbladet.

Hun og Vestfold politidistrikt er dermed ferdig med etterforskningen av den såkalte Stathelle-saken.

Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august etter å ha falt mer enn 40 meter fra Breviksbrua, og en polititjenestemann i Telemark er siktet for forsettlig drap.

Riksadvokaten Politiet opplyser ikke om statsadvokaten blir anbefalt å tiltale den suspenderte politimannen for drap eller om siktelsen bør frafalles.

- I en sak som har vært etterforsket etter en så alvorlig siktelse, er det rutine at Riksadvokaten har den endelige avgjørelsen i tiltalespørsmål, sier politiadvokat Dalhaug.

Politiet har gjort over hundre vitneavhør, gjennomgått overvåkningskameraer og andre elektroniske spor - blant annet kontakten mellom avdøde og siktede på sosiale medier.

- Vi har registrert kontakt på Facebook, Skype og telefon, og har fått samlet inn all relevant i saken.

Nakkebrudd - Hva er det siste politiet har samlet av informasjon før etterforskningen ble avsluttet ?

- Den endelige obduksjonsrapporten som kom for kort tid siden var det siste. Den slår fast at brudd i andre nakkevirvel etter dødsårsak. Sammen med blåmerker på kroppen samsvarer det med fall fra stor høyde. Obduksjonsrapporten forteller ikke noe om hvordan avdøde falt fra brua, sier politiadvokat Lise Dalhaug til Daghbladet.

Polititjenestemannens forsvarer, Arne Lie, forteller til Dagbladet at hans klient er helt klar på hvilket utfall han ønsker.

- Vi vet ikke hva politiet har innstilt på, men han har en klar forventingen om at drapssaken nå avsluttes, sier Lie til Dagbladet.

Livet videre Politimannen satt fire uker i varetekt, men 11. september ble mannen løslatt fordi politiet mente siktede ikke lenger kunne ødelegge bevis i drapssaken. Den siste perioden har polititjenestemannen forsøkt å leve som normalt.

- Denne saken har vært en stor belastning for ham. Han er usikker på hvordan veien blir videre, men han ønsker først og fremst at denne saken avsluttes - deretter skal han ta et standpunkt på hvordan livet blir videre med tanke på jobbing og den delen, sier Lie.

 - GRUNDIG OG GODT GRUNNLAG:  Politiadvokat Lise Dalhaug og Vestfold politidistrikt har i dag sendt fra seg den såkalet Stathelle-saken, der en politimann har vært etterforsket for drap. FOTO: MARIUS EVENSEN/DAGBLADET.
- GRUNDIG OG GODT GRUNNLAG: Politiadvokat Lise Dalhaug og Vestfold politidistrikt har i dag sendt fra seg den såkalet Stathelle-saken, der en politimann har vært etterforsket for drap. FOTO: MARIUS EVENSEN/DAGBLADET. Vis mer