Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har fem hovedmistenkte

Politiet som etterforsker drapene på fem prostituerte i Ipswich, konsentrerer seg nå om fem hovedmistenkte, skriver britiske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet som etterforsker drapene på fem prostituerte i Ipswich, konsentrerer seg nå om fem hovedmistenkte, skriver britiske aviser.

Etterforskerne føler seg stadig sikrere på at nettet er i ferd med å snøre seg om gjerningsmannen, skriver The Times.

Ifølge avisen har politiet fem menn i søkelyset og betegner en av dem som «svært interessant».

- Etterforskningen blir stadig mer fokusert. Vi ser nærmere på et lite antall personer og er nå inne i en helt avgjørende fase. Et antall biler og andre kjøretøy kan knyttes til disse personene og vi leter nå etter dem alle, sier en politikilde til The Times. BMW-fører

Ifølge The Sun ønsker politiet særlig å snakke med føreren av en blå BMW som øyenvitner har beskrevet som en fyldig og velkledd mann i 40-årene.

En av de drepte, 24 år gamle Anneli Alderton, ble sett i denne bilen kort tid før hun forsvant.

Politiet leter også etter en taxisjåfør, en forretningsmann og en mann med en viss forkjærlighet for utendørs sex, som alle skal ha vært faste kunder av en av de andre ofrene, 19 år gamle Tania Nicol. Kvalt

Politiet har bare fastslått dødsårsaken hos to av drapsofrene, som begge ble kvalt.

FOLKETOMME GATER I IPSWICH: Til tross for at det er midt i julebordsesongen, var det nærmest folketomt i gatene i Ipswich fredag kveld. Politiet trygler prostituerte om å holde seg innendørs etter at fem kvinner fryktes drept. Fra venstre: Annette Nicholl (29), savnet, Paula Clennell (24), savnet, Tania Nicol (19), funnet drept, Anneli Alderton (24), funnet drept, Gemma Adams (25), funnet drept. Foto: REUTERS/AP
FOLKETOMME GATER I IPSWICH: Til tross for at det er midt i julebordsesongen, var det nærmest folketomt i gatene i Ipswich fredag kveld. Politiet trygler prostituerte om å holde seg innendørs etter at fem kvinner fryktes drept. Fra venstre: Annette Nicholl (29), savnet, Paula Clennell (24), savnet, Tania Nicol (19), funnet drept, Anneli Alderton (24), funnet drept, Gemma Adams (25), funnet drept. Foto: REUTERS/AP Vis mer

Etterforskerne legger stor vekt på at ingen av ofrene bar preg av seksuell mishandling eller kamp, men at de alle ble funnet nakne.

Tre av kvinnene hadde både armbånd, halskjeder og ringer på seg da de ble funnet.

Fredag ble ytterligere en kvinne meldt savnet i Ipswich, noe som førte til full alarm og intens leting. Etter kort tid ble imidlertid kvinnen funnet i god behold, og alarmen ble avblåst. Tomme gater

Episoden illustrerte spenningen som rår i den engelske småbyen, der gatene nærmest var tomme fredag kveld, til tross for at det er midt i julebordsesongen.

Politiet trygler byens prostituerte om å holde seg borte fra gatene, og har også gått til det skritt å betale dem for å gjøre det.

Britiske medier har for lengst sammenlignet Ipswich-drapene med jakten på Jack The Ripper som drepte fem prostituerte i London i 1988, og med The Yorkshire Ripper som drepte 13 kvinner på slutten av 1970-tallet.

300 politifolk fra ni distrikter deltar i jakten på den såkalte Ipswich-kveleren, og har til nå fått tusenvis av tips om hvem vedkommende kan være.

(NTB)

image: Politiet har fem hovedmistenkte

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!