Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har foretatt mellom 60-70 avhør i forbindelse med Galina-drapet

Har begynt å gå gjennom videomateriale.

DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat
DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet jakter en eller flere ukjente gjerningsmenn, etter at 28 år gamle Galina Sandeva fra Bulgaria ble funnet drept i sin egen bil, en grå Ford fiesta, ved Operaen i Oslo sentrum for snart to uker siden.

På mandag fortalte Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, at politiet har informasjon som de foreløpig ikke kan gå ut med.

Nå forteller Bredli at politiet systematisk har begynt å gå gjennom videomateriale som de har hentet inn fra overvåkningskameraer i området rundt Operaen

Avhørt mellom 60-70 personer - Vi har sikret oss veldig mye video fra området, og det er i hovedsak det vi jobber med nå. Men saken er veldig komplisert og veldig omfattende, og vi har dessverre ikke fått noe gjennombrudd ennå, sier Bredli til Dagbladet i dag.

Mellom 60-70 personer har foreløpig vært inne til avhør hos politiet, og de ønsker å avhøre enda flere som har vært i området.

- Personer som har kjørt bil i området fra Operaen og inn på Bispekaia i tidsrommet mellom 21.00 og 22.00 bees om å ta kontakt med politiet. Det kan være folk som har sett ting som de ikke har vært klar over, men som kan ha betydning for saken. Samtidig trenger vi også hjelp til å renske ut biler som har vært i området, men som ikke har noe med saken å gjøre, sier han.

- Telefonen inneholder viktige spor 28 år gamle Galina Sandeva var fra Dobrich i Bulgaria, og var en del av Oslos prostitusjonsmiljø. Oslopolitiet kjente til kvinnen, men hadde ikke hatt kontakt med henne ut over det arbeidet de normalt gjør i forhold til prostituerte.

Bredli ønsker ikke å konkludere med at det er en sexkunde som stå bak drapet, men mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes, en svart Globul M100, fra Bulgaria.

Telefonen skal inneholde viktig informasjon som politiet ønsker å få tak i, og Camilla Wiermyhr, Sandevas families bistandsadvokat, mener digitale spor vil felle morderen.

- Elektroniske spor blir stadig mer viktig og er ofte avgjørende for å ta gjerningspersonen, sa Wiermyhr til Dagbladet på mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media