Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har frigitt navn på mannen som døde i kollisjon med stridsvogn

Kolliderte med stridsvogn på øvelse i Trøndelag.

DØDSULYKKE: 
En person omkom da en stridsvogn kolliderte med en personbil i Snåsa mandag. Ulykken skjedde i forbindelse med den storstilte  militære øvelsen  Cold Response.
Foto: Karl Jørgen Marthinsen / NTB scanpix
DØDSULYKKE: En person omkom da en stridsvogn kolliderte med en personbil i Snåsa mandag. Ulykken skjedde i forbindelse med den storstilte militære øvelsen Cold Response. Foto: Karl Jørgen Marthinsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én person omkom da en personbil kolliderte med en stridsvogn på Fylkesvei 763 i Snåsa kommune i Nord-Trøndelag.

Ulykken som inntraff rundt 09.45 i formiddag i et område som kalles Svartbekkdalen 800-900 meter fra kommunegrensa mellom Snåsa og Steinkjer.

Det var Idar Jarle Trondseth (46) fra Selbu som var sjåfør i personbilen som kolliderte med stridsvognen. Trondseth mista livet i ulikken.

- Vi frigir navnet i samråd med pårørende, sier operasjonsleder Bård Krogstad i Trøndelag politidistrikt til Adressa.

Bilen som Trondseth kjørte var på vei nordover, mens stridsvognen, som veier 45 tonn, var på vei sørover da kollisjonen skjedde. 

Ung sjåfør Det var et norsk pansret kjøretøy av typen bergepanser (LEO1 ARV) fra Telemark Bataljon i Brigade Nord som var involvert i ulykken.

Kjøretøyet ble bemannet av to ansatte i Forsvaret, ifølge en pressemelding fra forsvaret. av stridsvognen skal ha vært i 20-årene, utover dette vil ikke Forsvaret ut med vedkommendes identitet. 

Stridsvognen var på området i forbindelse med vinterøvinga Cold Response. 

Cold Response er en norsk fellesoperativ øvelse som blir gjennomført hvert annet år. 

- Tragisk Over 15 000 soldater fra 14 land deltar på NATO-øvelsen i år. 

I en pressemelding sier Forsvaret at øvelsen fortsetter, men at de vil kansellere aktiviteter planlagt nær ulykkesstedet. 

- Forsvaret øver for å ivareta nasjonens sikkerhet. Ulykker er alltid tragisk, og vi synes det er særdeles trist at en person er omkommet i forbindelse med øvelsen, sier talsmann for øvelse Cold Response Aleksander Jankov ifølge en pressemelding.