Politiet har frigitt navnet på den omkomne turguiden (24)

Signaler fra mobil fanget opp i område uten dekning - hadde falt i bratt terreng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var den kvinnelige turistguiden Erika Timoshenko (24) fra Canada, som ble funnet omkommet i fjellet i Flåm mandag kveld.

Klokka 22.35 melder politet at den savnede kvinnen er funnet omkommet.

Signaler fra kvinnens mobiltelefon ble fanget opp i et område uten mobildekning klokka 19.25 i kveld.

- Ved 20-tiden ble hun observert fra et Sea King redningshelikopter der mobilsignalene kom fra. Hun var død da redningsmannskapene kom fram. Bratt terreng og funnsted tyder på at hun har falt utfor, opplyser operasjonsleder Trond Hatlenes i Vest politidistrikt Sogn og Fjordane til Dagbladet.

Kvinnens familie i Canada var varslet ved 22.30-tiden.

24-åringen, som dro ut alene på fjelltur i Vidmesnosi ved 06-tiden søndag, jobbet som turguide i samme område, og ble meldt savnet da hun ikke kom på jobb mandag.

- Hun ble funnet ved en av rutene leteaksjonen var konsentrert om. Det er ikke første sommeren hun jobbet som guide fra Flåm, og hun var godt kjent, sier operasjonsleder Hatlenes.

Ved 23-tiden var dem omfattende aksjonen i ferd med å bli avsluttet med debriefing av mannskapene som har deltatt i det omfattende søket.

Vidmesnosi med høyeste punkt 1.263 meter ligger på venstre side av Flåmsdalen på togturen ned fra Myrdal til Flåm

(Dagbladet): Politi og letemannskap har funnet livstegn etter den kanadiske kvinnen som er savnet i fjellterrenget Vidmesnosi i Flåm i Sogn i Sogn og Fjordane.

- Det er registrert signaler fra kvinnens mobiltelefon fra politihelikopter klokka 19.25. Det er ikke ordinær mobilforbindelse der signalene er registrert. Politiet vil komme med flere opplysninger om kort tid, opplyser operasjonsleder Trond Hatlenes i Vest politidistrikt Sogn og Fjordane like før klokka 21.

Den 24 år gamle kvinnen jobber i sommer som turguide i Flåm.

Hun gikk aleine ut på fjelltur ved 06-tiden søndag, og ble meldt savnet da hun ikke kom på jobb mandag.

En stor leteaksjon har pågått utover ettermiddagen og kvelden i dag.