SØKER: Politiet søkte i går med metalldetektor i området der gutten (12) ble funnet svært hardt skadd. Foto: NTB scanpix
SØKER: Politiet søkte i går med metalldetektor i området der gutten (12) ble funnet svært hardt skadd. Foto: NTB scanpixVis mer

- Politiet har funnet både magasin og kniv der gutt (12) ble angrepet

Har fått flere tips om mystisk mann med refleksvest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi har fått flere tips etter at de gikk ut med opplysninger om at en mørkkledt mann iført refleksvest skal ha løpt vekk fra stedet der en 12 år gammel gutt ble utsatt for svært grov vold nyttårsaften ettermiddag.

- På nyttårsaften fikk vi svært lite tips, men det har tatt seg opp, sier Thomas Fuxborg, politiets pressetalsmann, torsdag ettermiddag.

- Jeg skulle likevel ønske vi hadde fått enda mer. Det eneste vi vet er at det er snakk om en mann med refleksvest. Hvilken farge den hadde, om det var noen logoer på den eller hva slags vest det er vet vi ikke, sier Fuxborg til Expressen.

Politiet vil ikke gå ut med noen form for opplysninger om hva slags skader 12-åringen ble utsatt for. Etter det både Dagbladet, svenske Expressen og flere andre svenske medier får opplyst at gutten er blitt utsatt for både skudd og knivstikk.

- Fant magasin og kniv Politiet søkte i går i området der angrepet har skjedd med metalldetektor.

Det er kjent at politiet har gjort flere funn like ved stedet der gutten ble funnet. Svenske GT hevder politiet har funnet både et magasin og en kniv.

Fuxborg er vag når han blir spurt om dette:

- Vi har valgt å ikke kommentere de opplysningene. I dag vil vi finkjemme området etter ytterligere funn.

Avhører familien Politiet avhører i dag flere familiemedlemmer av gutten. 12-åringen er av politiet betegnet som et bevisst offer for det grove overfallet.

Gutten selv er ikke avhørt, etter at han lenge svevde mellom liv og død. Tilstanden hans er nå stabil, ifølge svensk politi.

Lokalavisa Borås Tidning skriver torsdag at 12-åringen er en papirløs flyktning. Gutten skal ifølge Borås Tidning ha levd i skjul i byen, som ligger omkring tre kvarters kjøring øst for Göteborg.

- Klarer seg Politiet opplyste i går at de søker etter en mann som skal ha løpt vekk fra skadestedet. Han ble beskrevet som omkring 1,80 høy, med kort hår og søreuropeisk utseende, og altså iført mørke klær og en refleksvest.

Etterforskningsleder Anders Sandholm sier til Göteborgs-Posten at gutten har det etter forholdene bra - og at han nå ser ut til å overleve det brutale angrepet.

- Det ser ut som han skal klare seg, sier Sandholm.