Politiet har funnet bilen de mener traff Olav (12)

De mistenkte sitter nå i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP/OSLO (Dagbladet): Tidligere tirsdag kveld ble en kvinne og en mann pågrepet, mistenkt for å ha kjørt på tolv år gamle Olav Hovda i Klepp, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere før en pressekonferanse i kveld i rådhuset i bygda.

- Det er tidlig i etterforskningen, men jeg kan bekrefte at vi har pågrepet to personer som er mistenkt for å ha kjørt bilen, sier lensmann Hans Kyllingstad.

- Vi har også funnet bilen vi mener er brukt, sier han videre.

Avhøres Begge de mistenkte sitter nå i avhør.

- Vi har gjort beslag i bilen og på bopel, sier politijurist Ann-Bjørg Ingebrigtsen.

Utover dette ønsket ikke politiet å komme med mer opplysninger i kveld, men det er varslet pressekonferanse onsdag morgen.

Kraftig sammenstøt Olav Hovda gikk på rulleski sammen med faren sin langs Lalandsvegen nær Klepp stasjon, da han ble påkjørt bakfra fredag kveld. Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden forverret seg, og lørdag døde han av skadene.

Bilføreren stakk av fra stedet. Ifølge politiet er det snakk om en mørk rød personbil av et japansk merke. Bilen har trolig skader i fronten.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT Vis mer

- Gutten ble kastet opp i luften og ut av kjørebanen. Sammenstøtet var så kraftig at bilen er påført skader i fronten, har politiet sagt tidligere.

Tragedie Ordfører i kommunen, Ane Mari Nese, håper saken blir avsluttet så fort som mulig.

- Jeg er spent på å høre hva politiet har å si, men jeg håper de har tatt de rette personene, sier Nese til Dagbladet.

- Denne tragedien har to sider. Du har en familie som har mistet en gutt, og så er det to personer til fra Klepp som er i en ulykkelig situasjon, sier Ane Mari Nese til Aftenbladet.

Tidligere ble en mann tatt inn til avhør i Mandal etter at politiet fant to biler i brann mandag kveld, men vedkommende ble raskt sjekket ut av saken.

MINNES:

Pårørende, venner og bekjente har lagt ned blomster, tent lys, og skrevet kort på åstedet for bilulykken.

Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
MINNES: Pårørende, venner og bekjente har lagt ned blomster, tent lys, og skrevet kort på åstedet for bilulykken. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer