Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Lena Wesström

Politiet har funnet blodige klær i mistenktes bolig

Mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet
DREPT: Lena Wesstöm forsvant natt til 15. mai, og ble funnet død like ved sitt eget hjem fire dager seinere. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-åra sitter i varetekt, mistenkt for drapet på Lena Wesström (45).

Ifølge Aftonbladet har politiet nå funnet blodige klær i hans bolig.

Politiet har tidligere beslaglagt mannens bil og ransaket huset hans.

Den mistenkte mannen er tidligere blitt satt i varetekt etter forhør som varte i mellom fire og fem timer.

Nekter

Onsdag ble det holdt flere avhør av mannen. Han nekter å ha noe å gjøre med drapet å gjøre.

Ifølge Aftonbladets kilder er de beslaglagte klærne nå sendt til analyse. Det er foreløpig ikke kommet svar på hvor blodet kommer fra.

Mannen er den samme som i begynnelsen av etterforskningen ble arrestert etter mistanke om borføring av Wesström.

Han har også tidligere vært mistenkt for mishandling av Wesström i januar 2017. Saken ble henlagt oktober samme år.

Leteaksjon

Den svenske trebarnsmora Lena Wesström (45) forsvant natt til 15. mai. Etter en intensiv leteaksjon ble kvinnen funnet død like ved sitt hjem i Örebro lørdag 19. mai.

Ifølge politiet er hun blitt drept.

Wesström, som tidligere har jobbet som pastor, forsvant sporløst 15. mai i år.

En intensiv leteaksjon pågikk i fire dager før liket av trebarnsmoren ble oppdaget av privatpersoner bare 100 meter fra hennes hjem.

Politiet har jobbet ut fra en teori om at 45-åringen ble kidnappet fra sitt hjem og mente det var flere ting som støttet den teorien: Døra til boligen hennes sto oppe og hennes personlige eiendeler lå igjen.

Flere voldelige angrep mot Wesström

Ifølge Expressen skal den mistenkte mannen ha bodd i nærheten av Wesström, og i et innlegg på sosiale medier skal hun ha beskrevet ham som «en venn» for noen år siden.

Natt til 10. januar 2017 ringte derimot Wesström til politiet og anmeldt mannen for en voldshendelse. Expressen gjengir fra anmeldelsen at Wesström og den anmeldte mannen skal ha sittet i en bil utenfor huset hennes, hvor det skal ha utartet en krangel, ifølge Wesströms forklaring.

Saken ble imidlertid henlagt etter åtte måneder på grunn av manglende bevis. Wesström skal også ha anmeldt mannen for overfall ved en tidligere anledning, men trukket den før politiet åpnet etterforskning.

Wesström beskrives som en kvinne med et stort kontaktnett, som var glad i friluftsliv og svært aktiv på sosiale medier. Hun har tidligere arbeidet som frikirkepastor og med flyktninger i Örebro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media