Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har funnet den etterlyste skoen i etterforskningen av kidnappingen av millionær

Undersøker funnområdet nå.

VENSTRE: Politiet publiserte i forrige uke et bilde av denne skoen, i håp om at noen kunne bistå dem med å finne den andre. Foto: Politiet
VENSTRE: Politiet publiserte i forrige uke et bilde av denne skoen, i håp om at noen kunne bistå dem med å finne den andre. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hordaland-politiet kan i dag fortelle at de har funnet Reidar Osens sko, som de etterlyste i forbindelse med kidnappingen av Osen tidligere denne måneden.

Skoen er funnet i området Hausdalen, og det vil bli gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet der skoen er funnet, opplyser politiet i en pressemelding.

Hilde Reikrås, leder av vold- og sedelighetsseksjonen i Hordaland politidistrikt,  opplyser også at de er interessert i opplysninger fra eventuelle vitner som kan ha observert eller hørt noe i dette området 9. desember i tidsrommet fra klokka 18 til klokka 19.

Politiet i Bergen mener at Osen ble bortført i en bil som ble stanset i området Kaland eller Søfteland. I den forbindelse ble mobilen hans knust, og han mistet den høyre skoen. Politiet mener skoen ble borte på samme sted som Osen ble lagt i en fordypning eller grav.

Osen, mangemillionær og forretningsmann, er en kjent figur i Bergen. Han eier blant annet et galleri i Nygaten og har huset flere kjendisfester der. Galleriet var blant annet stedet der Kongefamilien feiret Martha Louises 30-årsdag

Osen skal ha blitt overfalt midt i Bergen Sentrum da han skulle sette seg inn i bilen sin onsdag klokka 17.30. De tre mennene som overfalt ham hadde på seg finlandshetter, og de tre mennene dro ham inn i den gamle varebilen hans. Der mishandlet de Osen, i tillegg til å true med å drepe ham. 

- De prøve å stripse meg, men jeg gjorde motstand. De slo og sparket meg. En av dem kjørte en pistol opp i kjeften på meg. Jeg har fortsatt merke i munnen. Det var tre timer med et rent helvete, sa han til Bergens Tidende.

Han ble kastet bak i bilens lasterom, og fikk en pose over hodet. Osen fortalte til Bergens Tidende at han sa til kidnapperne at han hadde 10 000 kroner på seg, og mer penger i galleriet. Dette skal ikke ha vært en høy nok pengesum, da kidnapperne ville ha millioner, sa Osen til Bergens Tidende.

Bilen kjørte mot Bønes, og til TV 2 sier 67-åringene at kidnapperne sa de hadde klar en grav til ham der. Men der forsvant kidnapperne fra bilen, og Osen fikk tilkalt hjelp.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media