Politiet har funnet DNA etter at jente (6) skal ha blitt befølt av mann

Har teknisk bevis mot gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den seks år gamle jenta som skal ha blitt befølt av en voksen mann i Åsane i Bergen forrige uke, var i dommeravhør mandag. Det er funnet DNA fra gjerningsmannen, opplyser politiet.

- Hun har forklart seg i samsvar med det hun har fortalt til moren og har gitt oss flere detaljer rundt det som har skjedd, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til NTB.

Da jenta var til undersøkelse etter hendelsen, ble det gjort funn av gjerningsmannens DNA, men politiet har fortsatt ikke en fullstendig profil, opplyser Eide. Det ble også funnet et hårstrå på 6-åringen. Hårstrået viste seg å stamme fra et dyr.

- Funnet kan få betydning for saken. Kriminalteknikere undersøker om det kan knyttes til en hunderase, siden den mistenkte skal ha hatt med seg to hunder, sier Eide.

Den antatte gjerningsmannen beskrives som en voksen mann med nordisk utseende.

- Vi fortsetter nå med vitneavhør og lager oversikt over hvem som var i området på den tiden. Hittil har vi fått samlet inn mye informasjon som er til nytte for etterforskningen, sier Eide.

Førsteklassingen skal ha møtt en voksen mann med to hunder da hun var på vei hjem fra Flaktveit skole i Åsane tirsdag forrige uke. Mannen skal ha befølt henne, blottet seg og fått henne til å beføle seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer