Politiet har funnet død person, mener det er savnede Lisa (17)

To personer er pågrepet og mistenkt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svensk politi har funnet en død person i området der det i fem døgn har blitt søkt etter Lisa Holm (17), som har vært savnet siden hun skulle hjem fra jobb i Kinnekulle i Sverige søndag. 

- Politiet har i løpet av kvelden funnet en død person vi bedømmer at høyst sannsynlig er Lisa Holm, sier Jenny Widén, pressetalsperson ved politiet i Västra Götaland, idet pressekonferansen begynner i 00:20-tida natt til lørdag.

- Funnet i området Jentas familie er informert om funnet av den døde personen. 

- Personen er funnet i det aktuelle søkeområdet, sier Widén.

Da pressekonferansen begynte, hadde det gått omlag fire timer siden politiet tok seg inn i et hus og pågrep to menn og deretter en kvinne, bare noen hundre meter unna kafeen der savnede Lisa sist ble sett.

De to mennene ble iført håndjern under pågripelsen.

To formelt siktet Natt til lørdag opplyser påtalemyndigheten til den svenske avisa Expressen at to personer nå er formelt pågrepet og mistenkt for drap.

I tillegg er en tredje person pågrepet på bakgrunn av mistanke om at vedkommende skal ha forsøkt å skjule en lovbryter.

<strong>PÅGRIPELSE:</strong> Totalt tre personer er pågrepet i Sverige. Foto: Expressen
PÅGRIPELSE: Totalt tre personer er pågrepet i Sverige. Foto: Expressen Vis mer

Etter pågripelsen fredag kveld, møttes politiet til krisemøte. De tre pågrepne har samtidig sittet i avhør. 

- De tre personene sitter i avhør. Jeg kan ikke si noe mer om de tre personene før i morgen ved lunsjtid, sa Widén tidligere fredag kveld.

Pågripelsen av de tre personene skjedde omlag 500 meter fra kafeen, i et bolighus i tilknytning til en stall og en gård. Stallen ble gjennomsøkt fredag kveld før pågripelsen.

Nabo i sjokk En nabo, som bodde i samme hus som de pågripne, er i sjokk.

- De har vært hyggelige og sosiale. Selv om vi ikke forstår hverandre på grunn av språkproblemer, sier han til Expressen.

Den svenske avisa skriver at de pågripne ifølge naboen er gjestearbeidere fra et annet land, som leier en del av huset. De skal alle være i 30-åra.

- Må avvente Seint fredag kveld og etter midnatt natt til lørdag er det flere krimteknikere på plass utenfor bygget politiet har sperret av. 

Pressetalskvinnen vil ikke si om den døde personen ble funnet før eller etter pågripelsen av de tre personene.

<strong>SØK:</strong> Politiets redningsgruppe søkte i en gjødselbeholder i Kinnekulle. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
SØK: Politiets redningsgruppe søkte i en gjødselbeholder i Kinnekulle. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT Vis mer

- Vi må avvente å komme med ytterligere informasjon, sier hun og forklarer at det pågår teknisk undersøkelse som vil fortsette utover natta.

Områder sperret av Seint fredag kveld ble ytterligere ett sted sperret av, ifølge TV2 og Expressen. Bilder viser også hvordan en stor gjødselbeholder ble undersøkt. En stall har også blitt finkjemmet. 

17 år gamle Lisa ble sist sett søndag kveld, da hun sa hadet til sine kolleger før hun forlot arbeidsplassen og gikk mot scooteren sin. Etter at hun ble meldt savnet samme kveld, fant politiet scooteren med nøkkelen i tenningen.

Jenta var borte.

Krimteknikere undersøker anleggsbygg Siden ble en rekke av jentas eiendeler funnet spredt om i søkeområdet, som blant annet er på et jorde i byen Blomberg, der kaféen ligger. 

Natt til lørdag arbeider krimteknikere i et anleggsbygg i området, ifølge VG.

De har satt på flomlys og tar bilder inne i bygget.

- Det pågår en teknisk etterforskning, og den kommer til å holde på hele natta, sa Widén under kveldens pressekonferanse.

<strong>ETTERFORSKNING:</strong> Svensk politi har saumfart områdene som i kveld er sperret av. Foto: ERICSSON MARCUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Svensk politi har saumfart områdene som i kveld er sperret av. Foto: ERICSSON MARCUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer
<strong>SAVNET:</strong> Politiet har i flere dager lett etter 17 år gamle Lisa Holm. Fredag kveld ble en gård sperret av. Foto: ERICSSON MARCUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
SAVNET: Politiet har i flere dager lett etter 17 år gamle Lisa Holm. Fredag kveld ble en gård sperret av. Foto: ERICSSON MARCUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer