Politiet har funnet kosten

Politiet fant i dag en kost som er blitt knyttet til voldtekten av ei ti år gammel jente i et skogholt ved Korsvoll skole i Oslo fredag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tiåringen selv som har fortalt politiet om piassavakosten.

- Vi fant en kost i nærheten av Korsvoll skole mandag morgen. Jenta fortalte at mannen sto på stien med kosten i hånda før han kastet den fra seg, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen i Oslo politidistrikt til NTB.

Krimteknikere skal nå undersøke kosten, både etter fingeravtrykk og for å finne ut hvor den kommer fra.

Jenta har beskrevet mannen som voldtok henne som 1,80 meter høy, slank og med brune eller svarte øyenbryn. Mannen hadde på seg en mørk hip-hop lue med to lyseblå striper på cirka 1,5 centimeter.

Etter at politiet gikk ut med en tegning basert på signalementet, har det kommet inn nærmere 50 tips, flere av dem på navngitte personer.

(NTB)

Politiet i Oslo lar lørdag kveld ut en tegning av mannen som er etterlyst etter at ei ti år gammel jente ble voldtatt på vei til Korsvoll skole fredag. Jenta har beskrevet den norske mannen som 1,80 m høy, slank og med brune eller svarte øyenbryn. Mannen hadde på seg en mørk hip-hop lue med to lyseblå striper på ca. 1,5 cm. Jakken beskrives som pen, med nedbrettet krage og slag. Under jakken hadde mannen en mellomgrå genser med rund hals. Han hadde på seg mørke blå dongeribukser og et svart belte med firkantet sølvspenne. Mannen sto og holdt på en liten piassavakost med rød bust da hun så ham på stien, på snarveien til skolen.