Politiet har funnet likrester i et bål ved Hafjell

Etterforskes som drap.

UNDERSØKELSER: Politiet jobber nå på stedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
UNDERSØKELSER: Politiet jobber nå på stedet. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du bilder fra området, tips eller informasjon i saken? Tips Dagbladet på 24 00 00 00, 2400@db.no eller SMS/MMS til 2400. Politiet ønsker tips og informasjon til 488 86 818.

(Dagbladet): Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at det er funnet likrester i et bål i Øyer kommune i Oppland.

- På bakgrunn av de opplysninger vi har, legger vi til grunn at vi har med et drap å gjøre, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet opplyser at de fikk inn en melding fra en privatperson i 12-tida i går. Det tok flere timer før politiet kunne konkludere med at det trolig var snakk om et drap.

Observerte røyk Vitnet observerte røykutvikling fra et sted nedenfor Hundersæterveien i Øyer, ved Hafjell/Pellestova i Øyer kommune.

- Funnstedet er vel 200 meter nedenfor selve Hundersæterveien, før bommen og ved siden av en skogsbilveg. Politiet var raskt på stedet og fikk foretatt innledende undersøkelser, herunder sikret åstedet, heter det i pressemeldingen.

Det brant da fortsatt på stedet. Det viste seg å ha vært en brann på et lite og begrenset område, opplyser politiet.

- I brannrestene ble det blant annet gjort funn av det som etter all sannsynlighet er en død person. Vi kan foreløpig ikke si noe om verken kjønn eller alder på personen.

Ann Merete Strøm bor like ved området hvor politiet nå har sperret av et området. Hun er sjokkert over funnene politiet har gjort.

- Dette er veldig skremmende. Vi bor på en liten plass, som vi antar som en trygg plass. Det er jo veldig skremmende når noe slikt skjer i nabolaget vårt, sier Strøm til Dagbladet.

Ingen savnet Konstituert politimester Olav Sørby sier de ikke vet om det er snakk om en mann eller kvinne, og at de ikke har noen formening om hvem vedkommende kan være.

- Er det noen savnede i området det kan være?

- Så langt ser de ikke ut til å være noen savnede i vårt distrikt som dette kan være.

- Hva slags tilstand var levningene i?

- De var sterkt forbrent. Men vi er likevel rimelig sikre på at det er levninger etter en død person.

- Hvorfor varslet dere ikke om funnet tidligere?

- Da vi kom dit i går, ble det foretatt innledende undersøkelser. Da var vi ganske usikre på hva det kunne være. Først seint i går kveld, etter at Kripos også hadde utført undersøkelser, ble vi mer sikre på at det var snakk om et drap, sier Sørby til Dagbladet.

Han sier det er gjort enkelte funn ved stedet.

- Vi har litt å jobbe med, men vi kan ikke si noe om hva slags funn det er, sier Sørby.

Ingen mistenkte Politiet sier de nå ikke har noen mistenkte i saken. De er svært interessert i eventuelle observasjoner fra publikum.

- De som mener å ha opplysninger som kan være av betydning bes kontakte politiet umiddelbart. Dette kan gjelde opplysninger om biler, personer eller andre observasjoner som kan være av interesse for politiet i anledning etterforskingen. Dette gjelder særlig i området ved bommen i Hundersæterveien. Vi ber om tips på telefon 488 86 818, opplyser politiet.

Kripos er koblet inn i saken, og jobber blant annet med tekniske undersøkelser på åstedet, samt taktisk etterforskning.

De antatte restene er transportert til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Politiet håper obduksjonen vil kunne avklare personens identitet.

Dagbladet kommer med mer.