Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har funnet offer i overgrepssak

Avhøres i Trondheim i morgen for å finne ut om det er samme overgrep som eks-biskop Georg Müller har tilstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
TRONDHEIM (Dagbladet): Politiet i Trondheim har vært i kontakt med en mann som kan være offeret i overgrepssaken som den katolske eks-biskopen Georg Müller har tilstått.

- Ut i fra politiets undersøkelser i saken har vi kommet fram til en fornærmet i en overgrepssak. Det er for tidlig å si om det er samme sak som har vært omtalt i Adresseavisa i dag, men det er Müller som er mistenkt i vår sak, sier politioverbetjent Geir Olav Granbo til Dagbladet.

Politiet er svært sparsommelige med detaljer om mannen og ønsker å skjerme offeret i første omgang.

- Vi har tatt en kort prat med han i kveld uten å snakke om sak. Vi kommer til å gjennomføre et avhør med mannen i morgen, sier Granbo.

Politioverbetjenten forteller at offeret var kjent med saken som Adresseavisen avslørte i dag og at den har fylt nyhetene landet over.

Det var en kvinne fra det katolske miljøet i Trondheim som varslet politiet om saken før jul i fjor. Politiet startet undersøkelser etter nyttår, men i det små. Da saken sprakk i dag, intensiverte politiet etterforskningen.

Det er uvisst når og hvordan overgrepet som skal ha skjedd for mer enn 20 år siden skjedde. Få har visst det og i dag er det katolske miljøet i Trondheim i sjokk.

INFORMERER OM OVERGREP: Presten i St. Olavs kirke i Trondheim la i dag ut brosjyrer om seksuelle overgrep. Foto: Ron Holan
INFORMERER OM OVERGREP: Presten i St. Olavs kirke i Trondheim la i dag ut brosjyrer om seksuelle overgrep. Foto: Ron Holan Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!