Anne-Elisabeth Hagen

Politiet har funnet strips hjemme hos Anne-Elisabeth Hagen

Politiet bekrefter at de har funnet plaststrips inne i boligen til Anne-Elisabeth Hagen.

UNDERSØKER: Politiet undersøker om plaststrips som ble funnet inne i boligen til Anne-Elisabeth Hagen på Lørenskog kan ha blitt brukt under en bortføring. Foto: Politiet
UNDERSØKER: Politiet undersøker om plaststrips som ble funnet inne i boligen til Anne-Elisabeth Hagen på Lørenskog kan ha blitt brukt under en bortføring. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder NRK, som skriver at det ble funnet låsbare plastbånd - såkalte strips - inne i boligen etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor.

- Jeg kan bekrefte NRKs opplysninger om at det ble funnet strips på åstedet. Jeg kan også bekrefte at det på åstedet ble funnet personlige eiendeler til Anne-Elisabeth Hagen, sier politiinspektør Tommy Brøske til rikskringkasteren.

- På det sentrale åstedet

Brøske kommenterer ikke de personlige eiendelene over kanalen, utover å si at de er relevante, «ettersom at de er funnet på et sted i huset som er sentralt for det som har skjedd».

- De personlige eiendelene ligger på det sentrale åstedet, og det gjør det også interessant for politiet å se det i sammenheng med at hun fortsatt er forsvunnet, sier Brøske videre.

Politiinspektøren sier til NRK at politiets undersøkelser tyder på at stripsen kan ha blitt solgt fra kjeden Biltema.

Han forteller videre at stripsen ble funnet på det politiet karakteriserer som det sentrale åstedet.

FORSVINNINGSSAKEN: Politiinspektør Tommy Brøske etterlyser folk av skotypen Sprox. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

- Ingen tvil

Hva som skjedde i det mørkebrune og hvite huset i Sloraveien på Fjellhamar den 31. oktober i fjor, er fortsatt i stor grad ukjent.

- At boligen er interessant for politiet er det ingen tvil om. Jeg skal være svært forsiktig med å kommentere omstendighetene der, sa Brøske på spørsmål fra Dagbladet i sommer.

Politiet har fram til i sommer hatt som hovedhypotese at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra hjemmet denne formiddagen. I slutten av juni fortalte politiet at de tror Hagen mest sannsynlig har blitt drept, og at gjerningspersonene har fingert en bortføring for å skjule et drap.

- Vi har tidligere hatt to ulike hypoteser. Hypotesen om drap står fortsatt som vår hovedhypotese, men vi utelukker fortsatt ikke en bortføring med økonomisk motiv, og i så henseende kan jo denne stripsen være interessant for begge forholdene, sier Brøske videre til NRK.

Politiet har tidligere bekreftet flere spor som er funnet inne i huset.

Skoavtrykket

28. august viste politiet fram et skoavtrykk som stammer fra huset. Politiet vet ikke hvem som eier skoen, men har klart å snevre inn antallet skokjøpere fra rundt 300 til 260.

Politiet jakter skjøpere som har betalt kontant i Spar Kjøps butikker, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. Dette tallet omfatter sko i størrelse 44, 45 og 46.

Parallelt med at politiet nå etterforsker kontantkjøpene, jobbes det også med å ettergå kjøpene av samme sko gjort med kort. Disse har politiet imidlertid en langt bedre kontroll på enn kontantkjøpene.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer