Politiet har gjort en rekke funn og ser «en rød tråd»

Svenske Lisa Holm (17) har vært savnet i over tre døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det pågår en storstilt leteaksjon etter at svenske Lisa Holm (17) forsvant søndag kveld.

Hun kom aldri hjem som avtalt etter at hun var ferdig på jobb, og politiet mistenker at jenta er utsatt for noe kriminelt.

Har gjort en rekke funn
Det er gjort flere funn i området der jenta er savnet.

Funnene er gjort på ulike steder, og det finnes ifølge politiets pressetalsmann Stefan Gustafsson en «rød tråd», skriver Aftonbladet.

- De er ikke blitt gjort i direkte forbindelse med hverandre, men det er likevel en «rød tråd». Nå må vi finne ut hvorfor de er der og hvordan de endte opp der, sier han til den svenske avisa.

Politiet ønsker ikke å å gå inn på hva de fant onsdag kveld, men den savnede jentas foreldre har bekreftet at de tilhørte datteren.

Fra tidligere er det kjent at de har funnet mobildeler, et Iphone-etui og en hanske i området.

Flere hundre leter Flere hundre personer bistår i søket etter 17-åringen, som ble meldt savnet i 22-tida søndag kveld. Ifølge skovdenyheter.se har rundt 900 personer vært med å lete.

Missing People avsluttet søket da det mørket gjorde sitt inntog seint onsdag kveld, men har meldt at de vil starte opp igjen klokka ni torsdag morgen.

Det var jentas foreldre som meldte datteren savnet. Hun sendte melding om at hun var på vei hjem i 18.30-tida.

- Men ingen har sett henne siden hun forlot jobb. Det finnes ingen spor etter at hun sendte melding til foreldrene sine. Vi mistenker at det er skjedd noe kriminelt, sa Gustavsson til Dagbladet i går.

Gransker navngitt person GT/Expressen meldte onsdag kveld at politiet gransker en navngitt mann i forbindelse med forsvinningen.

Vedkommende er tidligere overgrepsdømt.

- Vi har fått inn veldig mange tips om denne mannen, som har figurert veldig mye på internett. Men vi sjekker opp alle tipsene vi får og hvordan vi ser på akkurat denne personen vil jeg ikke gå innpå, sier politisjef Lars Johansson til nlt.se.

Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, har politiet opplyst.

Tips til politiet i Sverige kan gjøres på telefon (00 46) 114 14.

SAVNET: 17 år gamle Lisa Holm har vært savnet siden søndag kveld.
Foto: Polisen / Handout / NTB scanpix
SAVNET: 17 år gamle Lisa Holm har vært savnet siden søndag kveld. Foto: Polisen / Handout / NTB scanpix Vis mer