HEIST OPP: I 21.20-tida ble den omtalte gjenstanden heist opp av Skienselva og fraktet inn i Sivilforsvarets telt på kaia. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
HEIST OPP: I 21.20-tida ble den omtalte gjenstanden heist opp av Skienselva og fraktet inn i Sivilforsvarets telt på kaia. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

Politiet har gjort funn i Skienselva - ble hentet av bårebil

Har funnet gjenstand «som kan være av interesse» for etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Telemark politidistrikt melder klokka 20.30 i kveld at de har funnet en gjenstand under søk i Skienselva «som kan være av interesse» for etterforskningen av det antatte drapet på Kari Grønnestad (56).

- Vi vil nå heve gjenstanden og undersøke videre om den har relevans for etterforskningen, opplyser Guro Siljan, politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, til Dagbladet.

Litt seinere kom en bårebil og hentet funnet, ifølge Varden.

Ferdige for kvelden Siljan avviser å svare på om det er menneskelevninger i funnet, men opplyser at letingen i elva er ferdig for kvelden.

- I morgen vil vi ta stilling til hvorvidt vi fortsetter søket eller ei, sier hun.

I 20.45-tida er det rigget opp et telt på kaia ved leteområdet, som ligger i Skien sentrum. En Viking-bil med kran heiser i 21.20-tida opp gjenstanden, som blir fraktet inn i teltet.

Datteren siktet Kari Grønnestad har vært savnet siden 2012. I dag ble det kjent at Grønnestads 31-årige datter er siktet for å ha tatt livet av moren. En mann i 30-åra er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse. Begge nekter straffskyld.

SAVNET, ANTATT DREPT: Kari Grønnestad (56) forsvant for tre år siden. Nå er datteren siktet for å ha drept henne. Dette bildet er tatt i forbindelse med Grønnestads deltakelse i NRK-programmet «Husdrømmen» i 2009. Foto: Nils Petter Lotherington
SAVNET, ANTATT DREPT: Kari Grønnestad (56) forsvant for tre år siden. Nå er datteren siktet for å ha drept henne. Dette bildet er tatt i forbindelse med Grønnestads deltakelse i NRK-programmet «Husdrømmen» i 2009. Foto: Nils Petter Lotherington Vis mer

Datteren ble i dag fengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen ble løslatt, men blir likevel sittende i varetekt fordi politiet har anket kjennelsen fra Nedre Telemark tingrett til lagmannsretten.

Politiadvokat Siljan opplyser at den taktiske delen av etterforskningen fortsetter. De tekniske undersøkelsene på det antatte drapsåstedet er i 20.45-tida i ferd med å avsluttes.

Savnet-saken har vært mye omtalt i Grenlands-området, men på tross av omfattende leting er Grønnestad ikke funnet etter tre år. Det var opplysninger som kom fram i helga som ledet fram til siktelsen av datteren og mannen i 30-åra.

SØK: I hele dag har det pågått søk i Skienselva. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SØK: I hele dag har det pågått søk i Skienselva. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer