LIKFUNN: En politimann står utenfor boligen hvor politiet mener at Frank Gundersen ble drept. To menn er siktet i saken. Foto: Torbjørn Berg / DagbladeFoto: Torbjørn Berg / Dagbladet
LIKFUNN: En politimann står utenfor boligen hvor politiet mener at Frank Gundersen ble drept. To menn er siktet i saken. Foto: Torbjørn Berg / DagbladeFoto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Politiet har gjort likfunn i Nes

Funnet etter tips til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike informerer torsdag formiddag om at de har gjort et likfunn i Skogbygda i Nes, melder rb.no.

Liket ble funnet etter et tips i går kveld, skriver avisa.

- Liket ble funnet i går kveld, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Vi må nå obdusere liket og gjøre tekniske undersøkelser for å finne ut hvem det er.

Foreløpig vil ikke politiet ikke kommentere om det kan være savnede Frank André Gundersen (31) de har funnet. 31-åringens pårørende varslet om likfunnet.

To siktet Gundersen skal sist ha blitt sett mandag 5. eller tirsdag 6. mai. Han gikk da langs Sjølivegen i retning en Joker-butikk i Skogbygda i Nes. To menn på 27 og 29 år er siktet for drapet på nordlendingen som var på besøk da han forsvant.

Begge de siktede deltok ifølge Romerikes Blad i leteaksjonen. En av dem er i slekt med 31-åringen.

- Vårt mål er å oppklare saken og komme til bunns i hva som har skjedd. Vi er nå opptatt av å funnet ut hvordan vedkommende endte på dette stedet og hva som forårsaket bortgangen, sier politiadvokaten.

- Vi jobber på spreng, både teknisk og taktisk.

Nekter straffskyld Begge de siktede er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Begge nekter straffskyld. De ble pågrepet torsdag forrige uke og ble først siktet for besittelse av narkotika.

De to er tidligere straffedømt for misbruk av metamfetamin, og yngstemann skulle 27. juni ha møtt i Øvre Romerike tingrett som tiltalt i en narkotikasak. Lørdag valgte politiet å utvide siktelsen til også å omfatte drap, fortalte politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

- Han er fortvilet, og synes det er uvirkelig at han er siktet. Han har et nært og godt forhold til slektningen, som han håper er i live, sier advokat Tarjei Ræder Breivoll ved Angell Advokatfirma til Dagbladet, som forsvarer den siktede 29-åringen.

SAVNET: Frank André Gundersen. Foto: Privat
SAVNET: Frank André Gundersen. Foto: Privat Vis mer