ADVOKATEN: - Politiet har henlagt overgrepsanmeldelsen mot min klient, sier advokat Andreas Bjørn Salvesen til Dagbladet. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
ADVOKATEN: - Politiet har henlagt overgrepsanmeldelsen mot min klient, sier advokat Andreas Bjørn Salvesen til Dagbladet. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

- Politiet har henlagt saken mot stortingsrepresentanten

Det hevder stortingsrepresentantens advokat Andreas Bjørn Salvesen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) anmeldte i går en stortingrepresentant fra samme parti. Helland hevder stortingspolitikeren har utsatt henne for seksuelle overgrep.

- Politiet har henlagt overgrepsssaken, hevder stortingsrepresentantens advokat, Andreas Bjørn Salvesen,  overfor Dagbladet.

- Dette var som ventet, Salvesen til Dagbladet.

- Nonsens - Han visste jo at dette er nonsens. Det var ingenting straffbart i dette, sier advokaten.

Politiet har ikke bekreftet henleggelsen av overgrepssaken overfor Dagbladet, men NRK har fått bekreftet at politiet har henlagt voldtektsanmeldelsen mot stortingsrepresentanten.

Ifølge NRK er voldtekssaken fra 2008 henlagt, mens episodene fra 2009 er foreldet.

- Dette er hva jeg har sagt hele tiden, sier Salvesen.

- Hele anmeldelsen er grunnløs. Saken er mishandlet av Fædrelandsvennen, som klart i strid med Vær-varsom-plakaten og pressens egne regler, ved at de behandler en anmeldelse i nettavisen, og over to sider papiravisen, uten å ha gjort forsøk på analytisk gjennomgåelse av vedleggene, i hensikt og skade en stortingsrepresentant fra Frp, sier advokaten.

- På det tidspunkt hadde vi ikke mottatt anmeldelsen, men det hadde samtlige aktører Presse-Norge. Mitt råd til min klient vil være at vi skal følge opp denne saken mot Fædrelandsvennen. Den utviste journalistikk er etter mitt skjønn grisete.

- Vi har vært forberedt på dette, og har vurdert saken også uavhengig av anmeldelsen. En stortingsrepresentant innrømmer å ha oppført seg skammelig mot en tillitsvalgt, som sier hun har slitt veldig med dette etterpå. Det mener vi er legitimt å skrive om, sier Fædrelandsvennens sjefredaktør Eivind Ljøstad til Dagbladet.

- Mange medier har valgt å identifisere vedkommende, men vi må leve med at advokaten retter skytset mot oss, siden vi brakte saken først, sier sjefredaktøren.

- Fornøyd Salvesen forteller at hans klient er svært fornøyd med politiets beslutning

- Min klient er lettet over at avgjørelsen kom såpass kjapt fra politiet, sier advokaten.

Dagbladet har så langt ikke lykkes i å nå Beate Hellands advokat