- Politiet har hentet Lime-vitne fra Pakistan

Får politibeskyttelse fordi det fryktes for vedkommendes liv.

OMFATTENDE POLITIAKSJON:  Politiet aksjonerte mot rundt 30 Lime-butikker på Østlandet tirsdag.  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
OMFATTENDE POLITIAKSJON: Politiet aksjonerte mot rundt 30 Lime-butikker på Østlandet tirsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polititjenestemenn reiste for en tid tilbake til Pakistan og sporet opp minst én person som skal ha jobbet under tvang i en eller flere Lime-butikker på Østlandet, melder TV 2.

Vitnet får nå politibeskyttelse fordi det fryktes for vedkommendes liv, heter det videre. Politiet vil ikke kommentere opplysningene.

Lene Tønset, som er bistandsadvokat for to pakistanere som skal ha blitt utsatt for tvangsarbeid, ønsker ikke å fortelle om innholdet i kontakten med klientene.

- Men nå er de ute av den situasjonen de har vært i, og de har det mye bedre nå, sier Tønset.

Politiet har iverksatt en storstilt aksjon mot butikkjeden Lime Minipris, og flere personer er siktet for grov menneskehandel ved tvangsarbeid. Politiet har identifisert et antall mennesker som antas å være ofre for menneskehandel. To av dem skal være i familie med flere av de siktede.

Hittil er 20 personer siktet i saken, deriblant butikkjedens sjef Sajjad Hussain, som ble pågrepet for tre uker siden. I alt 17 personer ble pågrepet i en samordnet aksjon mot flere adresser tirsdag, og elleve av disse vil torsdag bli framstilt for varetekt fordi politiet mener det er fare for bevisforspillelse.

(NTB)