- Politiet har hørt om familiekonflikt

Pubeier-drapet den høyest prioriterte saken til Oslo-politiet.

 OVERFALT OG DREPT:  Det var på dette stedet på Manglerud at Mohammad Arshad ble overfalt og drept natt til lørdag, like etter å ha ringt kona da han var på vei hjem. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet / Olav Olsen / NTB Scanpix.
OVERFALT OG DREPT: Det var på dette stedet på Manglerud at Mohammad Arshad ble overfalt og drept natt til lørdag, like etter å ha ringt kona da han var på vei hjem. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet / Olav Olsen / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi er kjent med opplysninger om en familiekonflikt med tilknytning til den drepte Mohammad Arshad, bekrefter fungerende politiinspektør Grete Lien Metlid på spørsmål fra Dagbladet.

Politiet holdt en pressekonferanse klokka 15 i ettermiddag  med anmodning til alle som har kjørt bil på Manglerud mellom midnatt og klokka 01 natt til lørdag om å melde seg for politiet på telefon 22.66.96.00.

Det gjelder uansett om de har sett noe eller ikke som som kan ha sammenheng på drapet på den 52 år gamle norskpakistanske pubeieren.

- Dette er den høyest prioriterte saken i Oslo politidistrikt nå, og vi er bemannet deretter for å løse denne saken, sier Lien Metlid.

- Vi ber alle som har kjørt i området melde seg fordi det er et boligområde der mange kjører. Det vil si at flere nok har naturlige grunner for å ha kjørt der, og også dem vil vi snakke med. Enten de har sett noe eller ikke, sier hun.

Hodeskader Ifølge VG leter politiet etter et slagvåpen som kan ha påført firebarnsfaren de omfattende hodeskadene han ble funnet med.

 - ENTEN DE HAR SETT NOE ELLER IKKE:  Fungerende politiinspektør Grete Lien Metlid presenterer et Manglerud-kart med en stor ring rundt Otto Sogns vei, der Mohammad Arshad ble funnet hardt skadd like etter midnatt natt til lørdag. Politiet ber alle som var ute med bil i området - elelr har andre opplysninger - om å ta kontakt på telefon 22.66.96.00. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
- ENTEN DE HAR SETT NOE ELLER IKKE: Fungerende politiinspektør Grete Lien Metlid presenterer et Manglerud-kart med en stor ring rundt Otto Sogns vei, der Mohammad Arshad ble funnet hardt skadd like etter midnatt natt til lørdag. Politiet ber alle som var ute med bil i området - elelr har andre opplysninger - om å ta kontakt på telefon 22.66.96.00. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer

- Vi kan ikke si noe om drapsvåpenet fordi obduksjonen fortsatt pågår, sier Metlid til Dagbladet.

Ingen personer er pr. i ettermiddag pågrepet eller mistenkt i saken.

Interpol Personer som norsk politi har prøvd å kontakte i helgen, har vært som sunket i jorda.

Det gjelder navngitte menn i 25-30-årsalderen, som er tidligere dømt for grove ran, vold og trusler. De har lenge væert i konflikt med en person med bånd til avdøde Mohammad Arshad.

Den drepte 52-åringen har kjent til konflikten. men skal tidligere bare ha involvert seg for å forsøke å dempe gemyttene.

- Har norsk politi varslet Interpol om saken ?

 ETTERLYSER BILFØRERE:  Politiet ber om at bilførere som har kjørt i dette området på Manglerud fra midnatt natt til lørdag om å ta kontakt på telefon 22.66.96.00.
ETTERLYSER BILFØRERE: Politiet ber om at bilførere som har kjørt i dette området på Manglerud fra midnatt natt til lørdag om å ta kontakt på telefon 22.66.96.00. Vis mer

- Så lenge vi ikke har konkrete navn, har vi heller ikke gått ut med konkret varsling etter etterlysning. Men vi vurderer også kontakten med våre inernasjonale kolleger fortløpende, sier politiets etteforskningsleder.

Grete Lien Metlid kom på pressekonferansen med et Manglerud-kart med en stor ring rundt Otto Sogns vei, der pubeieren ble funnet hardt skadd av en drosjesjåfør like etter midnatt natt til lørdag.

Parkerte - og ringte kona Da hadde Mohammad Arshad ringt kona like før om at han var på vei hjem.

- Det vi vet er at han har kjørt sin egen bil, parkert og så er funnet liggende på gata med synlige skader av vold mot hodet. Derfra står vi uten spor, og vi har ingen pågrepne eller mistenkte, sier Metlid til Dagbladet.

 DREV CAFÉ:  Mohammad Arshad (52) drev blant annet dette stedet, Waldemars, på St. Hanshaugen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet.
DREV CAFÉ: Mohammad Arshad (52) drev blant annet dette stedet, Waldemars, på St. Hanshaugen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet. Vis mer