Liket i Smutthullet

Politiet har identifisert det ukjente liket fra Smutthullet

Fingeravtrykk fra avkuttet hånd ble avgjørende for å bekrefte identiteten.

DETALJENE: Dagbladet fikk bli med politiets krimteknikere Trond Høydal og Espen Berger under obduksjonen av det ukjente liket som ble funnet i Smutthullet i Barentshavet. Hver minste detalj blir undersøkt, avfotografert og katalogisert i håp om at klær og eiendeler skal avslør spor som kan lede til en positiv identifisering av den avdøde. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kan nå bekrefte at vi har identifisert det ukjente liket, sier Ståle Luther, seksjonsleder for etterforskning i Troms politidistrikt, til Dagbladet.

Tirsdag bekreftet politiet at de hadde hentet ut likets DNA-profil. Men det var likets fingeravtrykk som ble avgjørende.

- Liket ble identifisert ved hjelp fingeravtrykk. De fikk vi tilgang til ved hjelp av Kripos, forteller Luther. Han bekrefter at det er snakk om en utenlandsk statsborger.

- Vi har ennå ikke kommet i kontakt med pårørende, og vil derfor ikke kommentere navn ennå, sier Luther.

Fant lik

4. april i år fikk reketråleren «Remøy» en uhyggelig overraskelse da mannskapet hentet opp trålen fra 240 meters dyp i Smutthullet i Barentshavet.

Det så først ut som om en gammel oljehyre noen hadde kastet på havet, men ved nærmere ettersyn viste det seg at arbeidstøyet inneholdt et lik.

Da lukten spredte seg på dekk, forsto de norske sjøfolka at den avdøde hadde ligget lenge under vann.

Liket ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø der politiets krimteknikerne og sykehusets rettsmedisinere startet obduksjonen og jobben med å finne identiteten til den avdøde. Det lange oppholdet under vann gjorde jobben utfordrende og krevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer