Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har ikke mottatt én eneste observasjon av Sigrid gående

Samtidig fortsetter tipsene å strømme inn.

ETTERFORSKNING: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde informerte torsdag om etterforskningen av forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som ble meldt savnet natt til søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ETTERFORSKNING: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde informerte torsdag om etterforskningen av forsvinningen til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som ble meldt savnet natt til søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 22669600. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Strekningen Sigrid Schjetne skulle gå natt til søndag, er på rundt to kilometer i et område med relativt tett bebyggelse.

Det ville tatt mellom 20 og 30 minutter å gå strekningen, men på tross av mange tips fra publikum har politiet ikke mottatt én eneste observasjon av henne gående, skriver Dagsavisen.

Mulig teori Etterforskningsleder Hanne Kristin Rohde bekrefter dette overfor avisen. På spørsmål om dette kan bety at 16-åringen kan ha fått skyss av en person i bil og at det deretter har oppstått en episode ved barnehagen, svarer en ordknapp Rohde:

- Mulig.

Politiet har nå fått inn over 900 tips i saken.

- Vi får mange tips om sexovergripere etter at det sto om dette i media i går. Mange mener de har sett mannen politiet ga ut en fantomtegning av i fjor, sier vaktleder ved kriminalvakta, Lennart Kyrdalen, til Dagbladet.

For bare ti måneder siden ble en 18 år gammel jente utsatt for en overfallsvoldtekt på Oppsal i Oslo.

Voldtekten skjedde rundt tre kilometer unna stedet hvor Sigrid Giskegjerde Schjetnes (16) mobiltelefon, sko og sokker ble funnet innenfor gjerdet til Østensjø Kanvas-barnehage natt til søndag.

Samme, ukjente mann har tidligere lokket en seksåring fra en grusvei, tatt bilder og voldtatt henne på Skjetten på Romerike i 2008. 

I 2004 onanerte han foran tenåringsjenter ved Ulsrudvannet - ett vann som også er rundt fire kilometer unna stedet hvor Schjetnes forsvant.

Politiet ga i fjor ut en fantomtegning av den mistenkte mannen.

- Vi har ikke fått sjekket ut tipsene vi har fått i natt, men dette vil vi jobbe med utover dagen i dag, sier Kyrdalen.

Fortsatt håp Det er gått over fire døgn siden Sigrid Schjetne forsvant. Politiet har ikke gitt opp håpet om å finne henne i live.

- Mulighetene kan absolutt være til stede. Hun kan holdes fanget, innesperret ett eller annet sted. Men vi må også etterforske med tanke på at hun er drept, sa Rhode på en pressebrifing torsdag ettermiddag.


SAVNET: 
Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon kl 1945 lørdag 4. august. Politiet håper at bildene kan bidra til flere tips fra publikum.
Foto: Politiet / Overvåkingskamera / NTB scanpix
SAVNET: Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon kl 1945 lørdag 4. august. Politiet håper at bildene kan bidra til flere tips fra publikum. Foto: Politiet / Overvåkingskamera / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media