Politiet har indikasjoner på hvor siktede kan være

Har opplysninger om hvor den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) kan befinne seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konstituert politimester Olav Sørby sier til NTB at de har en viss informasjon om hvor Kristiansen befinner seg, men vil ikke utdype dette noe mer.

- Jeg vil ikke kommentere dette noe ytterligere på det nåværende tidspunkt i etterforskningen, sier Sørby, som også gir samme svar på de fleste andre spørsmål han får om etterforskningen.

Ifølge VG er imidlertid Kristiansen plukket opp av overvåkingskameraer relativt nylig «et sted i Norge». Det gir indikasjoner på at han fortsatt er i live og holder seg skjult, ifølge avisen.

Fengslet kamerat Den 21 år gamle mannen som er siktet for falsk forklaring i forbindelse med Øyer-drapet, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Den utpekte hovedsiktede i saken, Kim Andreas Kristiansen (23), var fremdeles ikke pågrepet da fengslingskjennelsen mot 21-åringen ble avsagt i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag ettermiddag.

HJEMMET: Huset i Øyer hvor både den drepte og hans nå etterlyste stesønn, bodde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
HJEMMET: Huset i Øyer hvor både den drepte og hans nå etterlyste stesønn, bodde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

23-åringen er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland i forrige uke.

Fra vitne til mistenkt Det var tekniske funn som ledet politiet til 21-åringen. Han ble først avhørt som vitne og fikk siden status som mistenkt og siktet. Grunnlaget skal blant annet ha vært telefontrafikk mellom ham og Kristiansen. 21-åringen skal ha blitt pågrepet i Bergen hvor han skulle begynne på skole etter sommerferien, ifølge VG.

Foruten varetekt fram til 18. september ba politiet også om brev- og besøksforbud for 21-åringen. Han har nå en ankefrist på to uker, en mulighet det er lite trolig han vil benytte seg av ettersom han samtykket til fengslingen.

Tingrettsdommer Torunn E. Kvisberg skrev derfor kjennelsen i en såkalt kontorforretning, uten at partene var til stede.

Nytt avhør Mannens forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, sa til NTB allerede onsdag at hans klient skulle avhøres på nytt torsdag. 21-åringen betegnes av politiet som en god bekjent av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen.

Politimester Sørby bekrefter at 21-åringen har valgt å samarbeide med politiet, og at han har forklart seg under avhørene.

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23) har status siktet i drapssaken i Øyer, hvor hans 58 år gamle stefar Bjarte Hansen ble funnet død i et utbrent bål forrige torsdag. Han bruker briller med mørk innfatning. Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23) har status siktet i drapssaken i Øyer, hvor hans 58 år gamle stefar Bjarte Hansen ble funnet død i et utbrent bål forrige torsdag. Han bruker briller med mørk innfatning. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Etter en ukes intens etterforskning med opp mot 30 tjenestefolk fra Kripos og lokalt politi, ble det torsdag også bestemt at arbeidet skulle trappes noe ned.

- Det er ikke unaturlig å tenke seg dette nå etter at etterforskningen har pågått en ukes tid. Vi er et godt stykke på vei, og førsteprioritet nå er å få tak i mannen vi har etterlyst, sier Sørby.

Sjokk, sorg og kaos Bistandsadvokat Nina Hjortdal sier til NTB at familien er i en veldig vanskelig situasjon etter det som er skjedd. Den etterlystes mor, to yngre halvsøsken og en storesøster er alle enige om at det viktigste nå er å få vite hva som førte til at 58 år gamle Hansen ble funnet drept i et bål inne i skogen i Øyer forrige torsdag.

- Det var et gjennombrudd for familien da det ble pågrepet en medvirker. Vi vet at politiet har avhørt ham og at han har valgt å forklare seg. Familien håper det kan føre til et gjennombrudd, sier Hjortdal til NTB.

- For familien er det sjokk, sorg og kaos på en gang. Men det er en veldig samlet familie som prøver å takle denne situasjonen på best mulig måte, sier bistandsadvokaten.

(NTB)