Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har innbrakt tre personer etter skyteepisoden

Satt i en bil like ved butikken i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet opplyser til Dagbladet at de har innbrakt tre personer i forbindelse med skyteepisoden på Grønland.

- Vi har tatt kontroll på tre personer. De satt i en bil like ved butikken. Og vi mener vi kan koble dem til hendelsen. Derfor vil vi nå snakke med dem, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege til Dagbladet.
Han opplyser at de innbrakte mennene ikke har fått noen formell status ennå.

Rundt klokka 13.40 i ettermiddag melder politiet på Twitter at de tre personene er sjekket ut av saken. De var imidlertid etterlyst alle tre, utvist fra Schengen og pågripes derfor for overtredelse av utlendingsloven.

Politiet rykket i formiddag ut etter meldinger om smell på Grønland i Oslo. Vitner fortalte Dagbladet at de har sett våpen og hørt skudd.

Oslo-politiet meldte tidligere i dag følgende på Twitter:  «Vi søker en mannsperson som skal ha løpt fra Heimdalsgata iført sort parkas, hvite joggesko, mørke dongeri og grå lue. Tips 02800»

- Håndvåpen - Det var en person som skjøt bortover Heimdalsgata på Grønland. Jeg så ikke hva han skjøt på, men jeg så at han hadde et håndvåpen og hørte tre skudd. Deretter la han på flukt, sier en person som var vitne til hendelsen, til Dagbladet.

- Det er selvsagt ekkelt når slikt skjer midt i sentrum, sier vitnet.

Dagbladets reporter på stedet opplyser at politiet har sperret av et lite område rundt en dagligvarebutikk (tidligere Lime) på Grønland. Og at de har sikret spor. Politiet er tilstede med væpnede mannskaper.

Politiet går nå også dør til dør i blokkene som vender ut mot veien og foretar avhør av potensielle vitner.

SPERRET AV:  Væpnet politi har sperret av et område rundt denne Lime-butikken på Grønland i Oslo etter at vitner hørte flere skudd for rundt en time siden. Foto: Trym Mogen
SPERRET AV: Væpnet politi har sperret av et område rundt denne Lime-butikken på Grønland i Oslo etter at vitner hørte flere skudd for rundt en time siden. Foto: Trym Mogen Vis mer

- Jeg hørte tre raske skudd, sier en av de nærmeste naboene til Dagbladet.

- Så en mann Medarbeideren som var på jobb i butikken da skyteepisoden skjedde forteller at han ikke opplevde situasjonen som veldig dramatisk.

- Jeg hørte to eller tre skudd mens jeg sto i butikken. Da vi etter hvert gikk ut så jeg en mann som løp fra stedet.

- Det var ikke veldig dramatisk, og vi visste ikke at det var skudd med en gang, sier han til Dagbladet.

Oslo-politiet bekreftet klokka 11.30 på Twitter at det er snakk om en skyteepisode.
«Funn på stedet forteller oss at det er blitt avfyrt skudd. Ingen skadet. Vi søker med mye resurser i området etter gjerningsperson(er)».

Vil ha tips - Vi vet at det er hørt smell i området Heimdalsgate. Vi er i området, og er interessert i om noen har sett og hørt noe. Det er ingen meldinger om skadde personer, sa operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo-politiet til Dagbladet cirka klokka 10.45.
 
  Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.

SIKRER SPOR:Oslo-politiet jobber nå videre med å sikre spor rundt Lime-butikken i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen
SIKRER SPOR:Oslo-politiet jobber nå videre med å sikre spor rundt Lime-butikken i Oslo sentrum. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer