Politiet har kartlagt drapshandlingen på Stord

Politiet mener at den 13 år gamle gutten som tok livet av en tre år gammel gutt og angrep sin far på Stord, gjorde det hele med vilje.

DRAPSSTED: Politiet mener at den 13 år gamle gutten tok livet av treåringen i eller ved garasjen som ligger i tilknytning til boligen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
DRAPSSTED: Politiet mener at den 13 år gamle gutten tok livet av treåringen i eller ved garasjen som ligger i tilknytning til boligen. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tre år gamle gutten skal ha blitt drept i eller ved garasjen som ligger i tilknytning til
familiens bolig.

I en pressemelding skriver politiet at obduksjonsrapporten er mottatt fra Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus i dag. Den fastslår, som tidligere meldt, at treåringen døde som følge av flere knivstikk i kroppen og slag med en stump gjenstand mot hodet.

- Med vilje Politiet mener at drapet på treåringen og angrepet på 13-åringens far var handlinger som ble gjort med vilje.

Drapet på den lille gutten skjedde torsdag kveld sist uke. I tillegg til de to guttene var faren, moren og en representant fra barnevernet i Bergen tilstede i huset da det tragiske skjedde. 13 åringen skal ropt sin far til garasjen etter angrepet på fosterbroren. Da faren kom til ble han angrepet av sønnen.

- I avhør har gutten forklart og skildret handlingene detaljert. Det fremgår helt klart at det var en villet handling. Han uttrykker vilje til det han gjorde, sier lensmann Bernt Norvalls til Dagbladet.

Politiet vil nå konsentrere etterforskningen om vitneavhør av personer som kjente gutten, hans vennekrets og personer på skolen.

- Det vil vi gjøre for å forsøke å finne et motiv bak de tragiske handlingene, forklarer Norvalls.

Under observasjon Politiet presiserer igjen at dette ikke er en adresse politiet har hatt kjennskap til fra tidligere saker.

Gutten er nå under observasjon av psykisk helsevern i 10 dager. Deretter vil han bli overlatt til barnevernet. Han er langt under den kriminelle lavalderen. Det vil derfor ikke bli ført noen straffesak mot ham.