Politiet har lagt gruppevoldtektsaken på vent

- Vi har undersøkt de mulighetene vi har nå.

LEGGER VOLDTEKTSSAKEN PÅ VENT: Politiet i Bergen har så få spor å gå på i gruppevoldtektssaken at de nå legger etterforskninga på vent. Kvinnen som skal ha blitt voldtatt ønsker fortsatt ikke å forklare seg for politiet. 
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
LEGGER VOLDTEKTSSAKEN PÅ VENT: Politiet i Bergen har så få spor å gå på i gruppevoldtektssaken at de nå legger etterforskninga på vent. Kvinnen som skal ha blitt voldtatt ønsker fortsatt ikke å forklare seg for politiet. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Bergen har siden lørdag etterforsket en anmeldt gruppevoldtekt av en kvinne i 30-åra.

Anmeldelsen gikk på at fem menn hadde voldtatt kvinnen, som ble funnet sterkt medtatt sør for Nygårdsparken i Bergen sentrum.

Kvinnen har siden ikke ønsket å avgi noen forklaring for politiet, og politiet sier til Dagbladet at de nå ikke får gjort mer før hun eventuelt ombestemmer seg.

Avventer - Nå avventer vi og ser hva som skjer, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved vold og sedelighetsavsnittet i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Betyr det at dere ikke jobber med saken nå?

- Ja, det riktig. Vi har undersøkt de mulighetene vi har, og må avvente og se om fornærmede vil forklare seg, eller om det kommer inn andre vesentlige spor.

Ønsker ingen kontakt Isehaug forteller at de ikke vet hvor åstedet for den angivelige voldtekten er, og at det heller ikke har kommet inn nye tips i saken. Ingen nye vitner har meldt seg heller, opplyser hun.

Politiet har oppsøkt den fornærmede kvinnen flere ganger, seinest i går. Isehaug forteller at kvinnen ikke begrunner hvorfor hun ikke vil forklare seg for dem.

- Vi snakket med henne i går, og hun klarer seg selv. Hun ønsker ingen kontakt med politiet.

- Har hun trukket anmeldelsen?

- Hun har aldri anmeldt saken selv, og kan derfor heller ikke trekke noen anmeldelse. Politiet opprettet en anmeldelse etter at de møtte kvinnen i Nygårdsparken lørdag.

Overvåkingsvideoer - Sa hun til politiet at hun var blitt voldtatt da?

- Ja, hun sa da at hun var blitt voldtatt av fem utenlandske menn i nærheten av Glasshuset.

Politiet har gjennomgått en rekke videoer fra overvåkingskameraer fra det aktuelle området lørdag, men ingen av disse har gitt dem mer å gå på i saken, opplyser Isehaug.

- Videoene viser biler som kjører forbi parken, og en rekke mennesker som går ut og inn av den, men de viser ikke fornærmede. De gir ingen nye opplysninger i saken.

- Har dere gjennomgått all aktuell video?

- Nei, det kan vi ikke regne med. Vi har lite konkret å gå på nå, og trenger mer.

Legeerklæring Kvinnen ble hentet av ambulanse etter den angivelige voldtekten, og ble sendt til legevakt og voldtektsmottak. Politiet har motatt rapporten fra mottaket, men Isehaug sier at heller ikke den hjelper dem stort videre i saken.

- Jeg ønsker ikke å kommentere legeerklæringen. Den må brukes opp mot fornærmedes eventuelle forklaring. Vi ønsker veldig at hun skal forklare seg, og at alle andre som kan ha opplysninger om saken tar kontakt, sier Isehaug.

NYGÅRDSPARKEN: Her ved denne fontenen i Nygårdsparken ble kvinnen funnet og seinere hentet i ambulanse.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
NYGÅRDSPARKEN: Her ved denne fontenen i Nygårdsparken ble kvinnen funnet og seinere hentet i ambulanse. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer