Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har leteaksjon etter to dansker

Dårlig vær med mye vind og lav sikt i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snøstorm og dårlig vær natt til lørdag gjorde at redningsmannskapene avbrøt leteaksjonen etter to danske skiløpere som er savnet i Åseral i Vest-Agder.

- Det er så vanskelige værforhold at letemannskapene vil stanse letingen for natten. Letingen blir nok tidligst gjenopptatt i 7-tiden lørdag morgen, sier operasjonsleder Bjarne Bakken i Agder politidistrikt til NTB klokken 3 natt til lørdag.

De to mennene på 51 og 63 år la ut på en 13 kilometer lang skitur fra Bortelidseter Hotel klokken 10 fredag formiddag.

- De hadde ingen fast avtale, men indikerte at de skulle ta seg en kort skitur og at de skulle være tilbake til middag. De er lettkledd og var ikke kledd for å være ute hele natta. De er heller ikke godt kjent i området, sier vakthavende redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Det var bekymrede ansatte ved hotellet som varslet politiet tidlig fredag kveld.

Åtte snøskutere, fire av dem fra Røde Kors, deltok natt til lørdag i letingen etter de to danskene. Lokale folk kjørte også rundt til de forskjellige hyttene i området for å finne ut om noen hadde sett noe til de to savnede skiløperne.

Siste sikre observasjon av danskene ble gjort av en løypemaskinfører som så dem i løypa i 11-tiden fredag, bare to-tre kilometer fra hotellet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media