Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har lett etter voldtektsmann i ti år

Etterlot seg DNA under tre overgrep, men ikke tatt.

VOLDTOK SEKSÅRING: På denne gangstien på Skjetten på Romerike tok gjerningsmannen i 2008 med seg ei seks år gammel jente og begikk overgrep mot henne i en hage mens han tok bilder. Fantomtegningen er utarbeidet etter at samme mann begikk en overfallsvoldtekt i Oslo i oktober i år. Foto: BENJAMIN A. WARD Tegning: POLITIET
VOLDTOK SEKSÅRING: På denne gangstien på Skjetten på Romerike tok gjerningsmannen i 2008 med seg ei seks år gammel jente og begikk overgrep mot henne i en hage mens han tok bilder. Fantomtegningen er utarbeidet etter at samme mann begikk en overfallsvoldtekt i Oslo i oktober i år. Foto: BENJAMIN A. WARD Tegning: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti år etter den første overgrepssaken er mannen fremdeles på frifot, men politiet har ikke gitt opp å finne ham, skriver Dagsavisen.

Mannen, som politiet frykter er en serieovergriper som vil kunne begå flere nye overgrep, har vært i politiets søkelys siden 2004. Da blottet han seg og onanerte foran unge jenter i Østmarka i Oslo. Politiet fikk DNA-testet sædrester fra mannen, men fikk ingen treff.

Fire år senere ble ei seks år gammel jente voldtatt i en hage på Romerike. DNA-testene ga treff på mannen fra 2004. Så i 2011 ble en 18 år gammel kvinne overfalt, dratt inn i et skogholt og voldtatt på Oppsal.

- Ikke minst av frykt for at han skal begå nye overgrep har vi brukt og bruker fremdeles store ressurser på denne saken, sier Lena Reif i Kripos til Dagsavisen.

Etter det siste overgrepet fikk politiet en detaljert beskrivelse av mannen fra offeret: Han snakket oslodialekt, hadde nordisk utseende, blå øyne, gule tenner, mørkt blondt hår, høye viker i hårfestet, halvskjegg og er vel 175 centimeter høy.

(NTB)

Hele Norges coronakart