- Politiet har måtte evakuere familie og venner

Malmö-politiet refser media i Lasermann-saken.

VARETEKTSFENGSLET: Peter Mangs (38) ble fremstilt for varetektsfengsling i Malmö tingrett tirsdag. Foto: Expressen.
VARETEKTSFENGSLET: Peter Mangs (38) ble fremstilt for varetektsfengsling i Malmö tingrett tirsdag. Foto: Expressen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ/OSLO (Dagbladet): Peter Mangs (38) ble i Malmö tingrett varetektsfengslet fram til 23. november. Retten mener det er fare for gjentakelse og bevisforspillelse. Mangs skal også undergå medisinsk undersøkelse.

Peter Mangs er siktet for ett drap og fem drapsforsøk. De opprinnelige opplysningene fra politiet var at han var mistenkt for ett drap og syv drapsforsøk.

- Han er fortsatt mistenkt for syv drapsforsøk, selv om politiet har valgt å fengsle ham for fem, opplyser Malmö-politiet på en pressekonferanse i etterkant av fengslingsmøtet.

Evakuerte familie og venner - Mistanken er styrket. Vi har fått rapport om kulene og våpnene, opplyser Malmö-politiet på pressekonferansen.

Det ble tidligere i dag kjent at minst ett av våpnene kan knyttes til minst én av skyteepisodene han er mistenkt for å stå bak.

Det er gjort store beslag og funn, opplyser politiet. Hva disse funnene er, vil de imidlertid ikke gå inn på. Politiet holder kortene tett til brystet, og det er også årsaken til de ba om at rettsforhandlingene skulle foregå for lukkede dører.

- Massemedia har forstyrret etterforskningen ved å gå ut med navn og bilde. Det er ingen andre enn massemedia som har gått ut med bilde av denne personen, sier operativ leder Börje Sjöholm ved Malmö-politiet.

Han frykter det vil kunne påvirke vitner og ofre ved eventuelle fotokonfrontasjoner. Politiet har også vært nødt til å evakuere et familiemedlem. Det samme gjelder andre bekjente av ham.

- Årsaken er press fra media, ene og alene, sier Sjöholm som reagerer kraftig på dette, og ber media har respekt for privatlivets fred.

Pågrepet hjemme Mangs er mistenkt for drapet på Trez West Persson (20) og drapsforsøk på hennes venn Xhafer Dani (22) som ble skadd i samme skyteepisode. Han er i tillegg mistenkt for ytterligere fire drapsforsøk.

Alle ugjerningene har blitt begått i perioden 10. oktober 2009 til august 2010.

Peter Mangs ble pågrepet i sin bopel lørdag. Politiet hadde holdt ham under oppsikt i om lag to uker før pågripelsen, ifølge Sydsvenskan. 38-åringen ble bedt om å overgi seg og gikk rolig ut av leiligheten.