DRAPSSIKTET: Stig Bergquist, tidligere Stig Millehaugen, er siktet for gjenglederdrapet på Haugerud i Oslo i januar i år.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DRAPSSIKTET: Stig Bergquist, tidligere Stig Millehaugen, er siktet for gjenglederdrapet på Haugerud i Oslo i januar i år. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Politiet har mer på Bergquist i gjenglederdrapet

Fengslet på nytt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Stig Bergquist, som tidligere het Stig Millehaugen, ble i dag varetektsfengslet på nytt i fire nye uker.

- Mistanken mot ham er styrket, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Bergquist er siktet for å ha skutt og drept Young Guns-lederen Mohammed Javed (28) i en bil på Haugerud i Oslo 19. januar i år.

Nekter skyld
Han ble pekt ut som gjerningsmannen umiddelbart av en tredje person som satt i bilen, en 29 år gammel mann som også er sentral i Young Guns.

Politiet har tidligere opplyst at de har andre bevis mot Bergquist enn 29-åringens vitnemål.

- Har dere nå nye bevis mot ham eller er det andre bevis som er blitt styrket?

- Det kan vi ikke kommentere, sier Hatlo.

Bergquist nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

DREPT: Mohammed «Jeddi» Javed
(28).
DREPT: Mohammed «Jeddi» Javed (28). Vis mer

I forrige periode med varetekt satt Bergquist fengslet i fullstendig isolasjon med brev- og besøksforbud og hadde ingen tilgang til massemedier.

Ikke isolert
Politiet har nå opphevet kravet om isolasjon og forbud mot massemedier, men har opprettholdt kravet om brev- og besøksforbud, opplyser Hatlo til NTB.

Bergquist vil fremdeles ikke la seg avhøre av politiet.

— Tidligere har han begrunnet det med at politiet har etterforsket drapssaken for ensidig. Nå er begrunnelsen ifølge hans forsvarer, advokat Morten Furuholmen, at han etter isolasjonen er for syk til å kunne avhøres, sier Hatlo.