Politiet har navnet på glasskasteren

- Han er en kjenning av politiet.

ETTERLYST: Denne mannen kastet et ølglass i hodet på norske Andreas Bull-Gundersen. 25-åringen døde senere av hjerneblødning. Foto: Dansk politi
ETTERLYST: Denne mannen kastet et ølglass i hodet på norske Andreas Bull-Gundersen. 25-åringen døde senere av hjerneblødning. Foto: Dansk politiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Etter at dansk politi i går valgte å gå ut med bilde av mannen som kastet et ølglass i hodet på nordmannen Andreas Bull-Gundersen har de fått mange tips.

Politikjenning
- I løpet av kvelden og natten har vi fått mange tips. Nå kjenner vi identiteten hans. Han er en 28 år gammel danske med pakistansk opprinnelse. Han er en kjenning av politiet fra før, sier viseinspektør Ove Dal til Dagbladet.

Dansk politi har forsøkt å finne mannen i løpet av natten på flere adresser i København, men uten hell.
- Men han vet at han er etterlyst og han vet hva han et etterlyst for, sier Dal og har tro på at 28-åringen vil melde seg før eller senere.

Dal sier at politiet vil anholde ham når han dukker opp. Det kan også være en mulighet for at mannen har rømt Danmark.
- Ettersom han er av pakistansk opprinnelse kan han ha reist dit, men vi vurderer å etterlyse ham internasjonalt.

Voldsdømt
Viseinspektøren sier til Dagbladet at han har barn, søsken og familie i Danmark og mener derfor at det er store muligheter for at han vil komme tilbake dersom det skulle vise seg at han har stukket av.

28-åringen er dømt flere ganger tidliger, og har sittet i fengsel.
- Det dreier seg om vold og annen kriminalitet.

Fikk ølglass i hodet
25 år gamle Andreas Bull-Gundersen ble funnet død i husbåten sin forrige tirsdag.

Den norske studenten ble slått i hodet med et tungt ølglass under en krangel natt til forrige søndag. Episoden skjedde på Café Rust på Nørrebro, der 25-åringen var sammen med venner.

Den norske 25-åringen hadde en alvorlig blødersykdom, hemofili, som gjorde at han var avhengig av legetilsyn hvis han skadet seg.

Sykepleieren misforsto
Sykepleieren som tok imot Andreas på legevakten i Rigshospitalet natt til søndag misforstod ifølge kameraten og trodde at nordmannen var homofil, og ikke hemofil, slik han hevdet.

- Alle vennene visste at Andreas hadde en sykdom som gjorde at vi måtte passe ekstra godt på ham. Etter at han fikk et ølglass i hodet, oppsøkte vi legevakten, men fikk ingen hjelp, forteller kameraten, som ønsker å være anonym.

Bull-Gundersen fikk beskjed om å dra hjem med taxi.

Fredag innrømmet Rigshospitalet at de kunne reddet livet hans med den rette behandlingen.
- Det er snakk om et tragisk forløp, hvor Rigshospitalet har henvist videre en pasient, hvis liv kanskje kunne vært reddet med den rette behandlingen, skrev sykehuset i en pressemelding.

Hendelsen blir etterforsket av dansk politi og helsemyndighetene.

DØDE: 25 år gamle Andreas Bull Gundersen ble aldri ferdig med studiene i København.
DØDE: 25 år gamle Andreas Bull Gundersen ble aldri ferdig med studiene i København. Vis mer