Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har omringet TV-huset i Kiev

Usikkerhet etter at spesialstyrker har omringet tv-huset i Kiev.

SPESIALSTYRKER: Ukrainske spesialstyrker har tatt oppstilling foran TV-huset i Kiev. Bildet er fra en tidligere aksjon. Foto: AFP/NTB Scanpix.
SPESIALSTYRKER: Ukrainske spesialstyrker har tatt oppstilling foran TV-huset i Kiev. Bildet er fra en tidligere aksjon. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre polititjenestemenn fra har omringet tv- og radiohuset i den ukrainske hovedstaden Kiev, skriver Kyivpost.com.

Tre busser med spesialstyrker blokkerer mediehuset fra utsiden melder flere lokale medier lørdag morgen. Det er foreløpig noe usikkert hvorfor de har tatt oppstilling utenfor tv-huset.

Et mørkt scenario? - Illevarslende nyheter om at spesialstyrker har tatt kontroll over tv-tårnet i Kiev. Er dette et mørkt scenario som gjentar seg,  skriver Sveriges utenriksminister Carl Bildt på sin twitter-konto.

Protestene i Kiev har vart i en uke, og befolkningen i den ukrainske hovedstaden fortsetter å trosse kulde og hardtslående politifolk i gatene. Det er ventet at flere hundre tusen demonstranter skal delta på en stor demonstrasjon i Kiev søndag.

Møtte Putin Den ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj møtte lørdag morgen president Vladimir Putin i svartehavsbyen Sotsji der de diskuterte blant annet energisamarbeid og mulighetene for at Ukraina kan slutte seg til en russisk-ledet eurasisk union. Men de to presidentene klarte ikke å bli enige om verken gass eller union, melder NTB.

- Partene har ikke klart å komme fram til enighet om noen avtaler, opplyser en talsmann for Putin lørdag.

Mange provestlige ukrainere ble forbannet da Janukovitsj trakk seg fra en omfattende samarbeidsavtale med EU og heller ville ha tettere samarbeid med Russland. Det førte til store og til dels voldelige massedemonstrasjoner i blant annet Kiev, som fortsatte på sjuende dagen lørdag.

Saken oppdateres.