Politiet har oppsøkt kvinnen fire ganger, men hun nekter å avgi forklaring

I kveld demonstrerer bergensere i parken der gruppevoldtekten skal ha funnet sted.

DEMONSTRERER I KVELD: I kveld arrangeres det en demonstrasjon i Nygårdsparken etter at en kvinne angivelig ble voldtatt av fem menn rett ved parken lørdag. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
DEMONSTRERER I KVELD: I kveld arrangeres det en demonstrasjon i Nygårdsparken etter at en kvinne angivelig ble voldtatt av fem menn rett ved parken lørdag. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergensere demonstrerer i kveld klokka 18.00, etter at en kvinne angivelig skal ha blitt gruppevoldtatt i nærheten av Nygårdsparken i Bergen på lørdag.

Synnøve Fluge, som er initiativtaker til demonstrasjonen mener situasjonen i parken er uutholdelig.

- Nygårdsparken har over tid utviklet seg til en åpen rus-scene, uten sidestykke i landet. Vold, kriminalitet og nedverdigende forhold som eksisterer der er av en slik art at vi nå kollektivt samler oss og ber noen gripe inn. Dråpen var voldtekten eller voldshandlingen som skjedde på lørdag, hevder Fluge overfor Dagbladet.

Oppsøkte kvinnen i dag Politiet etterforsker saken som en voldtekt etter at en forkommen kvinne ble funnet i parken lørdag. Hun skal da ha fortalt politiet at hun hadde blitt voldtatt av fem menn, men har etter dette ikke ønsket å forklare seg mer for politiet.

- Vi har snakket med henne seinest i dag. Vi oppsøkte henne, men hun vil ikke gi noen forklaring til politiet, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Gir hun noen begrunnelse for hvorfor hun ikke vil forklare seg?

INITIATIVTAKER: Synnøve Fluge har tatt initiativ til kveldens demonstrasjon. Hun sier at voldtektsanmeldelsen lørdag var "dråpen". Foto: Privat
INITIATIVTAKER: Synnøve Fluge har tatt initiativ til kveldens demonstrasjon. Hun sier at voldtektsanmeldelsen lørdag var "dråpen". Foto: Privat Vis mer

- Nei. Det er klart det er opp til henne om hun vil snakke med oss eller ikke. Vi har imidlertid forsøkt flere ganger å få henne i tale - to ganger på lørdag, en gang i går, og en gang i dag. Det er uheldig for en sak at politiet ikke får de opplysningene en fornærmet kan gi. Det gjør det mye vanskeligere å etterforske, sier Isehaug.

Krever tiltak Synnøve Fluge sier at mange i nabolaget er følelsesmessig berørt av hendelsen, og krever nå at politimyndighetene og byrådet i Bergen griper inn for å kontrollere det som foregår i parken på en bedre måte.

- De må stenge av parken en periode, eller ha døgnkontinuerlig vakthold av politiet. Vi krever tiltak som kan fungere, og at de settes inn umiddelbart, nå og samtidig, sier Fluge.

SVÆRT MEDTATT: Flere vitner har beskrevet at kvinnen var svært medtatt og redd før hun ble hentet av ambulanse ved denne fontenen i Nygårdsparken sentralt i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SVÆRT MEDTATT: Flere vitner har beskrevet at kvinnen var svært medtatt og redd før hun ble hentet av ambulanse ved denne fontenen i Nygårdsparken sentralt i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer