Politiet har pågrepet antatt seriemorder som «terroriserte» nabolag i Florida

24 år gammel mann siktet for fire drap i et nabolag i Florida.

SERIEDRAPSMANN: Politiet har pågrepet en 24 år gammel mann, mistenkt for å stå bak fire drap i nabolaget Seminole Heights i Tampa i Florida. Foto: Octavio Jones / Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix
SERIEDRAPSMANN: Politiet har pågrepet en 24 år gammel mann, mistenkt for å stå bak fire drap i nabolaget Seminole Heights i Tampa i Florida. Foto: Octavio Jones / Tampa Bay Times via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet i Tampa i Florida har pågrepet en 24 år gammel mann, mistenkt for å stå bak fire uoppklarte drap i nabolaget Seminole Heights den siste tida, ifølge New York Times.

I løpet av noen få dager, fra 9. oktober til 19. oktober, ble tre personer drept i nabolaget i Florida, og politiet ga raskt uttrykk for at de så drapene i sammenheng, ettersom personene ble funnet drept bare noen hundre meter fra hverandre.

- Vi har noen som terroriserer nabolaget, sa politisjef i Tampa, Brian Dugan.

5000 tips

Så gikk ukene uten nye drap og uten at noen ble pågrepet, men 15. november ble 60 år gamle Ronald Felton skutt og drept på åpen gate.

- Jeg vet at det store spørsmål er: Er dette relatert til de andre drapene i Seminole Heights? Og akkurat nå behandler vi det som om det er relatert, helt fram til vi kan fastslå noe annet, sa politisjef Dugan under en pressekonferanse.

Drapet på Felton bar likhetstrekk med de tre som ble drept i oktober i samme området. Alle fire ofrene gikk, tok buss eller syklet for å komme seg rundt i byen. De tre første ofrene hadde akkurat gått av bussen da de ble skutt.

Dette førte blant annet til at en rutebuss i Tampa ble omdirigert som følge av drapene.

Og nå er altså en 24-åring pågrepet, siktet for de fire drapene. Ifølge politiet har de fått over 5000 tipse de siste ukene, men at gjennombruddet kom tirsdag ettermiddag.

Fikk tips fra kollega

Da ble politiet kontakte av en av 24-åringens kolleger, som fortalte at den siktede hadde et skytevåpen.

Og nå knyttet politiet ham til de fire drapene, uten at de er villig til å gi noen flere detaljer om saken.

- Noen sto fram og gjorde det rette. Det var det vi trengte, sier politisjef Dugan.

Politiet hadde innledningsvis ikke veldig mye å gå på i sin jakt på den antatte seriedrapsmannen, da det ikke var vitner til drapene. Likevel, i slutten av oktober, offentliggjorde politiet en video av en person som løp bort fra åstedet for et av drapene.

- Godheten vant

Og etter det siste drapet fikk politiet inn vitnebeskrivelser av gjerningspersonen, som ble beskrevet som en svart mann på i overkant av 180 cm.

Politiet ønsket ikke å kommentere hvordan 24-åringen stiller seg til siktelsen, eller om han har tilstått.

Uansett er lettelsen nå stor i Tampa, der innbyggerne blant annet hadde blitt advart av politiet mot å gå alene ute om natta.

- For 51 dager siden sa jeg at dette var en kamp mellom godt og ondt. Vel, i kveld har godheten vunnet, sier ordfører Bob Buckhorn under en pressekonferanse tirsdag, ifølge Tampa Bay Times.

Også politisjefen kjenner naturlig nok på lettelsen over å ha pågrepet en person.

- Vårt mål var å gi innbyggerne i Seminole Heights en god natts søvn, sier Dugan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer