Politiet har pågrepet en mann mistenkt for bortføring i Oslo

Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med bortføringssaken i Oslo, melder Nettavisen.  

KJENNER DU DEM IGJEN? Oslo politidistrikt har frigitt en video i forbindelse med kidnappingen i Ljan i Oslo 29. september. De ber om tips og eventuelle observasjoner. Video: Politiet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble en mann i 20-årene pågrepet i Oslo, siktet for medvirkning til kidnapping av en ukjent person, skriver Nettavisen.

Pågripelsen kommer kun et par dager etter at politiet ga ut overvåkningsvideo fra åstedet for kidnappingen.

Politiadvokat Frank Jensen bekrefter pågripelsen overfor Dagbladet.

- Vi vet ikke om dette er personen på videoen. Det er det vi ønsker å finne ut, sier Jensen.

Vedkommene ble pågrepet på politihuset i Oslo da han kom for å foklare seg som vitne i saken. Politiet synes da han hadde så mange likhetstrekk med en av personene i videoen at de pågrep ham.

Den andre mannen på videoen er identifisert og etterlyst internasjonalt.

- Vi vet fremdeles ikke hvem offeret er. Politiet ønsker fortsatt tips i saken, sier Jensen.

Ifølge NRK er mannen som fremdeles er på frifot en 31 år gammel norsk mann. Begge mennene ble gjenkjent etter at politiet onsdag publiserte en video som viste to menn som politiet mener er involvert i bortføringssaken.

Publiseringen av bilder mandag samt video onsdag, har gitt politiet en rekke interessante tips.

Bortføringen skal ha skjedd på en parkeringsplass ved Herregårdsveien på Ljan i Oslo mellom klokka 7 og 9.15 torsdag 29. september.

Mannen som ble kidnappet, er verken identifisert eller funnet. Til sammen er fem menn mistenkt for å stå bak bortføringen. Tre menn ble tirsdag varetektsfengslet i to uker siktet for grov frihetsberøvelse, mens to altså fortsatt er på frifot.

De fire som er pågrepet, er godt kjent av politiet. De skal være en del av et tungt kriminelt miljø på Holmlia.

En av dem ble dømt for frihetsberøvelse i 2006, og to av dem er mistenkt for å ha vært delaktig i henholdsvis tre og fire frihetsberøvelser det siste året.

Ingen av de tre har gitt politiet opplysninger om den bortførte mannen.

(NTB/Dagbladet)

PÅGREPET OG ETTERLYST: Politiet har pågrepet en person de mener er en av de to mennene på videoen. Den andre mannen er etterlyst internasjonalt.
PÅGREPET OG ETTERLYST: Politiet har pågrepet en person de mener er en av de to mennene på videoen. Den andre mannen er etterlyst internasjonalt. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer