Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overgrepssaken:

Politiet har pågrepet en person med høy it-kompetanse: -Vi venter å pågripe flere

Mandag skal en 23 år gammel mann med høy it-kompetanse framstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

HAR PÅGREPET 23-ÅRING: Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne vil framstille en 23 år gammel IT-kyndig person for varetektsfengsling mandag.  FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
HAR PÅGREPET 23-ÅRING: Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne vil framstille en 23 år gammel IT-kyndig person for varetektsfengsling mandag.  FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Vest politidistrikt jobber nå intenst med å etterforske et stort sakskompleks som gjelder seksuelle overgrep mot barn. Flere av de 51 personene som er siktet i saken skal tilhørt et nettverk som har operert på det mørke nettet.

- Vi pågrep en mann i Hordaland fredag. Han er siktet for befatning med overgrepsmateriale og framstilling av slikt materiale. Vi regner han som en person med høy it-kompetanse, sier påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne til Dagbladet.

Hun legger til at den siktede er mistenkt for å ha hatt kontakt med mange andre i et pedofilt nettverk.

- Vi framstiller han for varetekt fordi vi anser at det er stor fare for bevisforspillelse, sier Janne Ringset Heltne.

Forsvarsadvokat Jostein Alvheim sier at hans klient ikke har erkjent straffskyld i avhør med politiet.

Seks i varetekt

GROVE OVERGREP: Politiadvokat Janne Ringset Heltne forteller om en av sakene som dreier seg om planlegging av grove overgrep mot et ufødt barn. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vest politidistrikt har seks personer som nå sitter i varetekt. I hele sakskomplekset i dette distriktet har 16 personer vært eller er i varetekt. Noen har erkjent straffskyld og har unngått varetektsfengsling.

To personer er domfelt, to saker er henlagt og en sak mot en 24 år gammel mann ble ført for Bergen tingrett sist uke. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot tre jenter under 16 år og for å ha kommunisert om forskjellige seksuell aktivitet med i alt 18 jenter og gutter i lav alder. Hans advokat Fredrik Verling sier at hans klient har erkjent straffskyld.

- Vi regner med å pågripe flere personer etterhvert som vi jobber oss framover i dette sakskomplekset, sier etterforskningsleder Hilde Reikerås.

Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne sier at hvert eneste bilde av barn som utsettes for seksuell aktivitet, er å regne som seksuelle overgrep.

- Lokker barn

- Det gjelder også materiale som er nedlastet og som er egenprodusert av foreldre mot egne barn. I tillegg kommer det store antallet personer som lokker barn til å kle av seg over nettet, sier hun.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Bergen har jobbet med stort sakskompleks om overgrep mot barn. 51 personer er siktet i saken, og søndag ettermiddag holdt politiet en pressekonferanse. Se langversjon av pressekonferansen her, noen sekvenser fra pressekonferansen er utelatt i dette klippet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Gunnar Fløystad som leder påtaleseksjonen i Vest politidistrikt sier at dette sakskomplekset har vært den viktigste oppgaven å jobbe med i 2016.

- Jeg har ennå ikke truffet noen i Vest politidistrikt som har vært uenige i at vi skulle prioritere disse sakene. Når disse sakene nå blir kjent, forventer jeg at også publikum har forståelse for at disse sakene er blitt prioritert foran andre saker. Vi er stolte at det arbeidet som er blitt gjort på dette feltet, sier Fløystad.

Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling