Politiet har pågrepet mannen som er mistenkt for å ha drept fem personer på kjøpesenter

Var på frifot i et døgn.

FEM DREPT: Fem personer ble drept etter at en ung mann åpnet ild inne på kjøpesenteret Cascade Mall i Burlington, Washington fredag lokal tid. Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Foto: Rick Lund / The Seattle Times via AP / NTB scanpix
FEM DREPT: Fem personer ble drept etter at en ung mann åpnet ild inne på kjøpesenteret Cascade Mall i Burlington, Washington fredag lokal tid. Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Foto: Rick Lund / The Seattle Times via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire kvinner og en mann ble drept under en skyteepisode på kjøpesenteret Cascade Mall i Burlington i Washington fredag.

Omtrent et døgn etter at skytingen fant sted melder det lokale politiet at de har pågrepet den antatte gjerningsmannen, 20 år gamle Arcan Cetin fra Oak Harbour like sørvest for kjøpesenteret.

Ifølge den lokale nyhetskanalen K5 skal Cetin ha vært i besittelse av tre våpen. Cetins eks-kjæreste skal ha jobbet på kjøpesenteret, skriver NTB.

Det skal avholdes en pressekonferanse senere lørdag kveld, lokal tid.

Gjemte seg

Politiet fikk melding om skytingen like før klokken 19 fredag kveld lokal tid, skriver nyhetsbyrået AP.

Desperate kjøpesentergjester gjemte seg i omkledningsrom og på toaletter.

Ei kvinne falt da hun løp avgårde med sin fire år gamle sønn og syv år gamle datter, bare for å se at skytteren gikk forbi hennes skrekkslagne barn.

- Vi har aldri vært så redde i våre liv, skrev kvinnen i en melding til KIRO-TV.

Da politiet ankom etter kort tid var fire kvinner døde, og gjerningsmannen hadde stukket av.

Lørdag morgen lokal tid døde en mann av skadene han ble påført.

- I dag er det noen som våkner opp og livet deres er snudd på hodet. Burlington er antagelig endret for alltid, men jeg tror ikke vi trenger å endre måten vi lever på. Dette var en meninigsløs handling. Det var verden som banket på døra vår og kom inn i vårt lille samfunn, sier ordfører i Burlington, Steve Sexton.

«Jaktlignende» rifle

PÅGREPET: Mannen som var etterlyst for drapene ble pågrepet natt til søndag norsk tid. Foto: Skagit County Department of Emergency Management via AP / NTB scanpix
PÅGREPET: Mannen som var etterlyst for drapene ble pågrepet natt til søndag norsk tid. Foto: Skagit County Department of Emergency Management via AP / NTB scanpix Vis mer

Vitner har beskrevet gjerningsmannen som en ung latinamerikansk mann kledd i svart. Ifølge Skagit Valley Herald tror politiet at gjerningsmannen er i 20-årene.

En overvåkningsvideo viser at han går inn på kjøpesenteret ubevæpnet. 10 minutter senere forlater han stedet med en «jaktlignende» rifle i hånda.

Politiet fant våpenet på stedet. De tror gjerningsmannen opererte på egenhånd.

- Skytingen gikk ganske fort, sier Chris Cammock i det lokale politiet.

Ifølge FBI er det ingenting som tyder på at skytingen kan knyttes til terror.

- Jeg vet ikke hva som var motivasjonen hans. Men jeg har planer om å finne det ut, sier Cammock.

Ukjent gjerningsmann

Så langt har identiteten til de drepte ikke blitt gjort kjent.

- Det vanskeligste for oss i går var vissheten om at det var familiemedlemmer som lurte på hvordan det gikk med deres kjære på kjøpesenteret, sier Cammock.

At gjerningsmannen var på frifot gjorde innbyggerne i byen Burlington, som har 8600 innbyggere, nervøse.

- Det er for skummelt. Det er for nært hjemme. Jeg var litt nervøs da jeg tok datteren min til fotballkamp i dag, siden denne personen fremdeles er på frifot, sier Maria Elena Vasquez, som deltok på en sammenkomst lørdag.

Noel Cuevas spiste middag på kjøpesenteret sammen med familien sin da han så folk løpe. En kvinne ba dem evakuere og han tok tak i sin fem år gamle datter og løp ut av kjøpesenteret og over gata.

Da han kom hjem fredag kveld sjekket Cuevas nøye at alle dører og vinduer var lukket.

- Ingen vet hvem det er. Han er der ute. Han kan være hvor som helst, sier Cuevas.

Politiet bedt folk som har tips om å kontakte dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer