Pengefunnet i Oslo:

Politiet har pågrepet og siktet mannen som forklarer at pengene var hans

Skal undersøke om pengene stammer fra noe kriminelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet har pågrepet og siktet mannen som i går meldte seg for politiet og hevdet at pengene som ble funnet i veikanten ved Østre Aker i Oslo i går, var hans.

Det bekrefter Oslo-politiet overfor Dagbladet. Hva vedkommende er siktet for, ønsker ikke politiet å gå ut med nå, ifølge VG, som meldte om pågripelsen først.

Skal avhøres i dag

- Vi har opprettet en undersøkelsessak for å avklare om disse pengene stammer fra noe kriminelt, eller har lovlig opphav, sier Audun Jevnaker, avsnittsleder for etterforskning ved Stovner politistasjon i Oslo, til Dagbladet.

Mannen ble ifølge Jevnaker pågrepet i går etter at han selv tok kontakt med politiet og hevdet at pengene som ble funnet langs veien, var hans. Han skal etter planen avhøres i dag.

- Han har gitt en foreløpig forklaring på hvordan pengene de har kommet han i hende, sier Jevnaker, som ikke vil gå inn på hva mannen har forklart.

Har kontroll på 30 000

Politiet fikk i går kontroll på rundt 30 000 kroner i femhundrelapper på funnstedet, som var langs Østre Aker vei fra Økern til Veitvet i Oslo. Da funnet ble kjent, kom det også meldinger om at forbipasserende biler hadde stoppet opp i veibanen, plukket med seg sedler og kjørt videre.

Hvis det er tilfellet, var nok summen som havnet i veibanen høyere enn den politiet har kontroll på.

Avsnittlederen ønsker ikke å kommentere hvor høyt det totale pengebeløpet kan ha vært, men gjentar politiets oppfordring til publikum om å levere tilbake pengene de eventuelt måtte ha tatt med seg fra veibanen i går.

- Det er ulovlig å være i besittelse av disse pengene. Det er ikke de som er pengenes rettmessige eiere, og det bør publikum kunne resonnere seg fram til og så returnert pengene, sier Jevnaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer