Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har ransaket leiligheten til den siktede 30-åringen

30-åringen ikke kjent for politiet fra tidligere straffesaker.

Foto: Therese Doksheim
Foto: Therese Doksheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL / OSLO (Dagbladet): Rundt klokka 13.30 ransaket polititjenestemenn boligen hvor den siktede sørsudaneren (30) har bodd siden august i år, skriver Bergens Tidende.

Boligen ligger midt i sentrum av Øvre Årdal.

På psykiatrisk sykehus Den 30 år gamle mannen ble i dag overført fra Haukeland sykehus i Bergen til Sandviken sykehus hvor han ligger på døgnobservasjon. Legen skal vurdere hans psykiske tilstand.

30-åringen var ikke kjent for politiet fra tidligere straffesaker, opplyser politiet.

- Den antatte gjerningmannen er født i 1982 og er opprinnelig fra Sør-Sudan. Han hadde fått avslag på sin asylsøknad og skulle uttransporteres av landet i dag, 5. november. Politiet kjenner ikke til om han var kjent med den forestående uttransporteringen, men har var kjent med avslaget på søknaden, sier politimester Ronny  Iden.

Skulle sendes ut 31-åringen skulle sendes til Spania, hvor han først hadde søkt asyl.

Regionsjef iHero Norge AS Bente Dalåker sier til Dagbladet at han ikke var meldt savnet fra mottaket da hendelsen skjedde i går kveld.

- Nei, det var han ikke. Skulle han vært borte i mer enn tre dager, ville vi fått melding om det, men ikke før det, sier hun.

Hun forteller at mannen kom til Norge i april i år, og at han ble flyttet til mottakssenteret i august.

- Han bodde sammen med andre, og skilte seg ikke ut på noen måte. Vi har ikke opplevd noe annerledes ved ham, jeg forsto det som at han var alene i Norge, og ikke hadde familie her, sier Dalåker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media